Britové v čele s gólmanem Brownsem trápili Slováky až do konce, nakonec ale prohráli 1:2

Zvláště poté, co si s Brity v sobotu poradilo Rusko vysokým vítězstvím 7:1 a zvláště poté, co se Slovákům podařil jejich úvodní duel s Běloruskem, se čekalo, že si naši východní sousedé s outsidery z Velké Británie poradí jednoznačně. Jenomže skutečnost byla nakonec jiná. Přestože se Slovákům podařilo rychle po úvodním vhazování vstřelit gól Hrivíkovi, po většinu zápasu je spíše trápil britský brankář Ben Browns, jenž si připsal celkem 41 zákroků. Brit Kirk sice svým druhým gólem na turnaji dokonce stav i vyrovnal, ale v tomto zápase si pak Lantoši po přihrávce připsal i branku a bylo tak 2:1. Další branku už ale Slováci do konce zápasu nepřidali, naopak se ještě strachovali, aby Britové nevyrovnali. Nestalo se tak Slováci mají tabulce skupiny B už šest bodů.

Svěřenci kanadského kouče Craiga Ramseyho vstoupili do duelu s Británií očekávaným způsobem. Po pouhých 25 odehraných vteřinách hry se totiž trefil a skóre tak otevřel Hrivík po Lantošiho přihrávce, 1:0 pro Slováky. Pokud však někdo čekal, že bude ze strany Slováků pokračovat gólový ohňostroj, byl nakonec na omylu. Žádný se totiž nekonal a to především díky výtečně chytajícímu britskému gólmanovi Benu Brownsovi. Ten vychytal v první třetině dalších šestnáct střeleckých pokusů. To Britové se do zakončení moc nedostali, na gólmana Konráda vyslali v úvodní dvacetiminutovce jen dvě střely, ovšem i to nakonec stačilo k tomu, aby si olomoucký brankář přivodil zdravotní potíže s pravou nohou a odstoupil tak předčasně ze zápasu.

Do druhé třetiny tak tedy Slováci nastoupili už s brankářem Hudáčkem, jenže ten nebude vzpomínat na svůj vstup do tohoto utkání nejlépe. Už po 123 vteřinách na ledě totiž inkasoval, když ho překonal svým druhým gólem na turnaji pohotově dorážející Kirk, 1:1. Ve 25. minutě skóroval ale Lantoši po střele z kruhu krátce po vhazování. Jeho střela zamířila přesně do horního růžku, 2:1 pro Slovensko. A stejně jako v úvodní třetině i v této dalších šestnáct ran britský brankář za svá záda nepustil. Slovenský brankář Hudáček pak měl co dělat při britské přesilovce, ani tehdy nepadl další gól utkání, stejně jako ho pak na druhé straně nedal Sukel´.

Blízko k vyrovnávací brance měli pak Britové ve třetí třetině, konkrétně Connolly se snažil dorazit kotouč do odkryté klece, ale k puku se nakonec po nepřehledné situaci v brankovišti nedostal. Protože gólman Browns nadále předváděl skvělé výkony, mohli pomýšlet Ostrované na vyrovnávací branku až do konce zápasu a proto tak sáhli i ke hře bez brankáře. Vše ale zůstalo jen u výsledku 2:1 pro Slováky.

Mistrovství světa v ledním hokeji v Rize – konečný výsledek (23.5.2021):

SKUPINA A:

Velká Británie - Slovensko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)Branky a nahrávky: 23. Kirk (Perlini, Richardson) - 1. Hrivík (Lantoši), 25. Lantoši (Cehlárik)

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy