Čeští hokejisté opět nevyhráli. V Moskvě s ruskou sbornou schytala výprask

Česká hokejová reprezentace nadále pokračuje v této sezóně v nepovedených výkonech a výsledcích. V této sezóně 2021/22 totiž nadále čeká na svoji první výhru a platí to i poté, co se v rámci Poháru prvního programupřesunuli z Prahy do Moskvy, kde se v sobotu utkala s ruskou sbornou. Ta v zápas od začátku dominovala a ke zlepšení výběru kouče Filipa Pešána nepomohla ani výměna gólmana, kdy místo Romana Willa naskočil během zápasu Šimon Hrubec. Zápas skončil jasným ruským vítězstvím 5:2 a na další šanci poprvé v této sezóně zvítězit si musí Češi počkat do neděle, kdy se střetnou se Švédy.

Už v prvních minutách zápasu bylo vidět, že český národní tým nečeká v Moskvě nic jednoduchého. Vše začalo Frolíkovým zakázaným uvolněním, po kterém se vhazovalo v českém obranném pásmu. Po tomto buly se puk dostal ke Gricjukovi, jenž po čtrnácti vteřinách hry vypálil přesně nad vyrážečku gólmana Willa a bylo vymalováno, 1:0 pro Rusko.

Co na tom, že se českému týmu povedlo svého soupeře v úvodním dějství přestřílet. Produktivnější zkrátka byli Rusové, což se potvrdilo i v osmé minutě, kdy se Vovčenko přihlásil o přihrávku zpoza branky a z bezprostřední blízkosti se mu povedlo překonat gólmana Willa, 2:0.A zanedlouho mohlo být pro Čechy ještě hůř, kdyby z ostrého úhlu neminul poloodkrytou branku Šipačov. Skóre se naštěstí nezvýšilo ani po Galimově úniku. I když, naštěstí. Zvýšení na 3:0 se Rusové stejně dočkali.

A to v 15. minutě díky svému výtečnému napadání, kvůli kterému přišel ve středním pásmu o kotouč kapitán Kovář, následoval Grigorenkův rychlý brejk a ten skončil přesnou střelou nad levý beton českého muže s maskou, 3:0. Co se týče první třetiny, tak Češi mohli být spokojeni snad jen s jejím závěrem, kdy se dobře pohybovali a dělali tak ruské obraně problémy.  Z chvilkového zámku se Čechům podařilo gól konečně vytěžit a to díky Kovářovi, jenž byl na správném místě a úspěšně dorážel, 3:1.

Jak aktivně Češi první třetinu skončili, tak vstupili i do té druhé. Dtřelou z mezikruží mohl tehdy výrazně vylepšit českou náladu Sobotka, ale úspěšný nebyl. A to ani následně dorážející Řepík. Pak už se ale do zápasu zase začala vracet domácí sborná a začal kolotoč ruských akcí. Po první třetině se rozhodl Pešán vystřídat gólmana Willa Hrubcem a ten například zasáhl proti Grigorenkově tvrdému zakončení z pravého kruhu. Až když se druhá třetina blížila ke svému závěru, i Hrubec nakonec inkasoval. Nejprve poté, co Šipačov zpoza branky přihrával aktivnímu Grigorenkovi a ten byl už tehdy proti Hrubcovi úspěšný, 105 vteřin na to českého gólmana překonal Anisimov, jenž tak zvýšil na 5:1.

V závěrečné dvacetiminutovce se Čechům podařilo snížit skóre, když ve 48. minutě bvyužil přesilovou hru. To po Špačkově předávce se ke střele rozhodl Milan Guaš a ten se trefil po čtvrtečním zápase s Finskem i proti Rusku. Pak už se na skóre nic neměnilo a Češi si tak připsali další porážku.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour (18.12.2021):

Rusko - ČR 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)Branky: 1. Gricjuk, 8. Vovčenko (Korškov, Anisimov), 15. M. Grigorenko (Gusev, Šipačov), 38. M. Grigorenko (Gusev, Šipačov), 40. Anisimov (Jelesin, A. Marčenko) - 19. Jan Kovář (Frolík, Klok), 48. Gulaš (M. Špaček, J. Jeřábek)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

hokej

Aktuálně se děje

před 10 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 33 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

Zdroj: David Holub

Další zprávy