Další kandidát do boje o post šéfa českého hokeje. Hlásí se člen výkonného výboru

Již kvarteto zájemců o nejvyšší post v tuzemském hokeji je známo. Po Dominiku Haškovi, Aloisi Hadamczikovi a Jiřímu Šlégrovi se v úterý svým oznámením pro Deník přidal i bývalý hokejový obránce a současný člen svazového výkonného výboru Bedřich Ščerba. Ten je zároveň kromě jednatele prvoligové hokejové Jihlavy i předsedou hokejového krajského výkonného výboru bna Vysočině.

A právě Kraj Vysočina je navrhovatelem osmapadesátietého Bedřicha Ščerbana. "Navrhl mě Kraj Vysočina, kandidaturu jsem přijal. Také z toho důvodu, že již předtím mě oslovily některé kluby, abych tento krok zvážil, protože si myslí, že bych byl vhodný kandidát," ubvedl držitel medaiilí jak z olympiády, tak ze světového šampionátu.

Jeho hlavním cílem je uklidnit rozbouřené vody v tuzemském hokeji. "Současné turbulence v hnutí hokeji neprospívají. Mám na mysli různé přestřelky v novinách a podobně. Dále – nacházíme se v hodně složitém období pro malé kluby. Je potřeba se soustředit na jejich podporu, aby mohly dál fungovat. Čeká je, jako všechny, navyšování cen energií, ať už napřímo, nebo nepřímo třeba v ceně pronájmu stadionů," uvedl Ščerban, jenž by se rád zaměřil i na podporu trenérů a to především těch mládežnických.

Právě v pondělí 6. června je posledním dnem, do kterého se mohli přihlásit zájemci do boje o post prozidenta svazu. Finalní seznam těchto ucházečů bude zveřejněn po středečním jednání výkonného výboru.

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy