Hokejová extraliga hlásí první trenérskou změnu v sezóně. U Zlína končí Svoboda

Protože hokejisté Zlína získali po osmi zápasech pouhých pět bodů, rozhodl sena svůj post hlavního trenéra rezignovat Robert Svoboda. Bude se tak jednat o první trenérskou změnu v této sezóně, zatím ale zlínské Berany povede dosavadní asistent Martin Hamrlík společně s trenérem juniorky Lubošem Jenáčkem. Poprvé se představí již dnes, v úterý, kdy od 17:20 bude hrát Zlín v Olomouci.

Naposledy se tak Svoboda představil na lavičce Zlína v duelu s Kladnem, se kterým prohráli Berani 3:2 po prodloužení a stále si tak nevylepšili své postavení v ligové tabulce, kde se nachází na poslední pozici. "Po zápase bylo jasné, že týmu může pomoci změna trenéra. Myslím, že je to momentálně neodkladně správná věc, která může ještě vše obrátit k lepšímu," nechal se slyšet ke svému kroku Svoboda.

Tento čtyřiapadesátiletý stratég, který ovšem po svém konci na lavičce zůstává ve Zlíně jako vedoucí sportovního úseku, věří, že tak bude na mužstvo dopadat daleko menš tlak než tomu bylo doposud, kdy na trenérské lavičce byl on.

Připomeňme, že Robert Svoboda působil ve Zlíně jako hlavní kouč již od listopadu 2016, kdy tak nahradil Rostislava Vlacha. V sezóně 2019/20 ho sice na krátko nahradil Antonín Stavjaňa, po jedenácti zápasech se ale Svoboda na lavičku opět vrátil. Se Svobodou se Zlínu hned dvakrát podařilo postoupit do předkola play-off, v předešlé sezóně však skončili až na třináctém místě.

"Robert Svoboda dvakrát přebíral tým v těžké pozici v rozjeté sezoně a vždy to zvládl. I tímto krokem ukázal, že mu v první řadě záleží na zlínském hokeji a hledá, jak mu pomoci. Je to sport a ne vždy se daří," uvedl ke Svobodově rozhodnutí Jiří Korec, prezident klubu.

Nejen on, ale i město Zlín věří, že tak díky této změně přijdou tolik kýžené výsledky a že to hráčům pomůže. "Protože výsledky ve finále záleží na jejich výkonu," dodal Korec, jenž je zároveň i primátorem Zlína.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Zlín hokej

Aktuálně se děje

před 40 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy