Hokejové Vítkovice se dohodly s hráči na snížení platů o polovinu

Vedení hokejových Vítkovic se domluvilo při pandemii koronaviru s hráči na snížení březnových a dubnových výplat o padesát procent a se všemi zaměstnanci o 40 procent z dubnového příjmu. Jaká budou opatření v předposledním týmu uplynulého ročníku extraligy od 1. května, bude ostravský klub teprve řešit.

"Každý z nás dennodenně vidí, jak se vyvíjí současná situace ve světě, v Evropě, v Česku, v Ostravě. Současná krize má velice negativní dopad na ekonomické prostředí u nás a tím se přímo neblaze dotýká i dění v našem hokejovém klubu," uvedl na klubovém webu majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

"Profesionální sport, jehož je HC Vítkovice Ridera součástí, je vždy odkázán na kondici místní ekonomiky a společností a firem, které se rozhodly podpořit náš milovaný klub. S ohledem na to a v zájmu zachování ekonomické a finanční rovnováhy našeho vítkovického klubu v současné krizové situaci jsme, bohužel, byli nuceni přistoupit k úsporným opatřením," podotkl Pavlík.

Potěšilo jej, že došlo v klubu k dohodě. "Domluvili jsme se s našimi hráči i se všemi zaměstnanci na snížení platů a já bych chtěl osobně takto všem poděkovat za vstřícnost a pochopení a přistoupení na podmínky tohoto krizového opatření. Velice oceňuji jejich přístup a loajalitu v této těžké době," prohlásil Pavlík.

Po úspěšném boji o záchranu na ledě nyní čeká klub další. "Bohužel žijeme v těžké době, která si taková opatření žádá. Není to snadné pro nikoho, ani příjemné. Ale všichni chápeme, že je potřeba se nyní uskromnit v zájmu pomoci našemu klubu, v zájmu zachování ekonomicky stabilních Vítkovic. Takže jsme na úsporná opatření i my hráči přistoupili," prohlásil vítkovický kapitán Jan Výtisk.

"Moc dobře každý z nás ví, že se v těchto dnech nesnižují platy jen nám, ale zažívají to ve svých zaměstnáních i naši fanoušci. Příjemné to není, ale věříme, že to všichni společně co nejrychleji přečkáme a znovu se nám všem bude dařit," dodal Výtisk.

Vítkovice informovaly oficiálně o dohodě na snížení příjmů jako třetí extraligový klub po Kometě Brno a Liberci.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

U hokejistů Vítkovic skončil nakonec i kouč Holaň, Trnku a Šimíčka nově doplní Jiří Veber

I když to nejprve vypadalo, že nedobrý vstup do nové extraligové sezóny u hokejových Vítkovic trenér Miloš Holaň neodskáče, nakonec i on si balí kufry. Ani po předešlé změně, kdy před dvěma týdny na místo Radka Philippa přišlo duo nových asistentů Pavel Trnka-Roman Šimíček, se výkony hokejistů ostravského celku výrazně nezlepšily. Vítkovice se tak nacházejí až na předposledním místě extraligové tabulky. Proto tak nově zmiňované duo dosavadních asistentů doplní mistr ligy se Vsetínem z let 1996 až 1999 Jiří Veber.
HC Vítkovice

Měly být černým koněm soutěže, ale jsou poslední. Vítkovice sáhly ke změnám realizačního týmu

Kdo nemůže být po úvodních devíti kolech tuzemské hokejové extraligy rozhodně spokojen se svým vstupem do nové sezóny, to jsou hokejisté, trenéři a funkcionáři Vítkovic. Ostravský celek byl před sezónou pasován do role černého koně, avšak nachází se až na posledním čtrnáctém místě tabulky. Vedení klubu se sice rozhodlo ponechat ve funkci hlavního trenéra Miloše Holaně, ale jeho dosavadní asistent Radek Philipp končí. Na lavičce nově budou sportovní manažer Roman Šimíček a dosavadní kouč vítkovických juniorů Pavel Trnka.

Více souvisejících

HC Vítkovice Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy