Hrozil střet zájmů. Ujčík kvůli účasti v baráži nebude šéfovat disciplinární komisi

Bylo už dříve jasné, že pokud hokejisté Jihlavy postoupí do baráže o extraligu, jejich trenér Viktor Ujčík se bude muset vzdát své druhé hokeje v tuzemském hokeji. Kvůli střetu zájmů totiž musí přestat působit v čele disciplinární komise, kterou tak nově prozatímně povede další z členů komise Tomáš Jelínek.

"Bude stejně jako jeho předchůdce spolupracovat při jejich posouzení s poradním panelem ve složení Josef Řezníček, Vladimír Šindler a Jan Alinč," uvedl k prozatímnímu šéfovi komise Jelínkovi svazový tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Jelínek bude především řešit zkrácená řízení a Ujčík nebude do jeho práce nikterak zasahovat ani v případě případných odvolání. Tam budou mít své slovo vedle Jelínka i Leoš Čermák, Petr Kadlec a Libor Procházka.

Střet zájmů ale Ujčík nijak nespatřuje tehdy, kdy bude komise řešit řízení spojená s finále extraligového play-off mezi Spartou a Třincem. Tam bude mít právě Ujčíík nadále možnost se k řízením vyjadřovat.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Viktor Ujčík hokej

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy