Hrůzná generálka na olympiádu. Češi nevyhráli v Moskvě ani nad Švédskem

Tak takovou přípravu česká hokejová reprezentace na vrcholnou akci ještě nezažila. Český národní tým totiž prohrál šestý zápas v řadě v této sezóně a vyhrát se mu tak nepodařilo ani v neděli v rámci Poháru prvního programu nad Švédskem. A to i přesto, že nad Seveřany vedli, což se takovýto počin výběru Filipa Pešána podařilo poprvé v sezóně. českého vedení 2:1 ale nevydrželo a nakonec Češi prohráli 2:3.

Stejně jako v předešlých zápasech, tak i proti Švédsku nezvládli Češči úvodní dvacetiminutovku. Z českého pohledu to byl v úvodu opravdu ospalý výkon a hned od záčatku se tak Pešánův výběr ocital pod tlakem. Nepomohla mu ani možnost dvou přesilových her a tragédii českého týmu demonstrovala statistika střel. Za první třetinu vypálili na švédskou branku jen čtyřikrát.

Špatný vstup do zápasu navíc umocnila šestá minuta, ve které dokázali Švédové využít hned svou první příležitost. Ta přišla po Zámorského chybě ppo Rydahlově napadání. Puk se následně dostal k Larssonovi a tomu už nezbývalo nic jiného než dopravit kotouč do prázdné branky.

Pokud snad někdo čekal výrazné zlepšení českého mužstva po první pauze, musel být zklamán. Ještě štěstí, že problém v brance skutečně češi zásluhou Šimona Hrubce nemají, jelikož český gólman vychytal hned tři švédské velké šance. Poradil si jak s Holmbergovým únikem, tak i se Strömwallovou akcí. Na ruhé straně pak bohužel neuspěli ani Sedlák, ani Flek. Nakonec se ale přeci jenom mohli Češi konečně zaradovat z toho, že v zápase vedou.

Jak jinak než díky první útočné formaci. Nejprve ve 32. minutě se Gulaš dokázal dostat před Hellberga a následně pak chtěl zasunout bekhendem touš mezi betony švédského brankáře, ten svou hokejkou si ale puk ztečoval nešťastnbě za sebe nad rameno. O čtyři minuty později pak Gulaš zpoza švédské branky parádně nahrál Kovářovi, jenž zblízka dokázal dostat hrací předmět za brankovou čáru., 2:1 pro Čechy.

Do třetí třetiny pak Tre Kronor vstoupily velice aktivně a Češi se zase dostali do role bránících. Nebylo tak divu, že vše vyvrcholilo Šulákovým faulem a v následné švédské početní výhodě Bengtsson z mezikruží skóroval svous třelou zápěstím, 2:2.

Poté si říkal o pozornost svými zákroky opět gólman Šimon Hrubec, ovšem pět minut před koncem ho z levé strany překonal Tim Heed, 2:3 pro Švédsko. Zanedlouho byl blízko k vyrovnání Sobotka, ale neuspěl. Stejně jako pak Kolář se Sedlákem. A kyž nepohola českému výběru ani hra bez brankáře, bylo jasné, že Češi prožili nejhorší generálku na olympiádu ze všech.

Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour (19.12.2021):

ČR - Švédsko 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Sobotka, Zámorský), 36. Jan Kovář (Gulaš, A. Nestrašil) - 6. Rydahl (E. Larsson), 45. L. Bengtsson (F. Olofsson), 55. Heed (Hulström)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

hokej

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 31 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

včera

Trump jde ve stopách Horsta Fuchse. Pod tíhou finančních problémů prodává bible

Bývalý republikánský prezident Donald Trump, který má v úmyslu znovu kandidovat o Bílý dům v listopadu, začal prodávat biblické výtisky inspirované písní country zpěváka Leeho Greenwooda.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy