Kanada stále drží naději na postup do čtvrtfinále. Po vyrovnaném boji vyhrála nad Kazachstánem 4:2

Poté, co ve svém zápase před pátečním duelem s Kazachstánem poprvé na tomto MS v Rize vyhrála a to nad Norskem, podařilo se kolébce této hry vyhrát i druhý duel v řadě a to právě proti již zmiňovanému Kazachstánu, který dosud udivuje svými výkony v lotyšské metropoli. A nezklamal veřejnost ani proti Kanadě. Ta sice v tomto utkání vedla už 2:0, ale stejně jako s Norskem, tak i s Kazachstánem ztratila toto dvoubrankové vedení. Vítěznou branku nakonec vstřelil ve třetí třetině Cole Perfetti, na konečných 4:2 pak zvýšil trefou do prázdné sítě Connor Brown.

Na své předešlé vítězství nad Norskem chtěla Kanada pochopitelně navázat dalším a cesta k němu začala pro „javorové listy“ dobře. V sedmé minutě se během přesilovky trefil z dorážky Mangiapane, 1:0 pro Kanadu. Tuto branku musel potvrdit videorozhodčí a to proto, že muž s píšťalkou na ledě neviděl odraz kotouče z vnitřku branky a tak se musel jít podívat na video. Za chvíli mohlo být na kanadské straně veseleji, když se ve velké příležitosti ocitl Bernard-Docker, brankář Šutov ho ale vychytal. Svou hvězdnou chvilku měl potom na druhé straně i kanadský gólman Kuemper, jenž se pro změnu vyznamenal zákrokem proti Samatu Danijarovi. A na kazachstánského gólmana Šutova pak v 17. minutě nevyzrál Bunting.

Kanaďanům se podařil i vstup do druhé části hry. Pouhých jedenašedesát sekund po návratu na kluziště stačilo k tomu, aby se kotouč dostal na modrou čáru k Powerovi, jeho následnou střelu pak tečoval Henrique takovým způsobem, že Šutov proti tomu neměl šanci, 2:0. Ovšem ani to Kazachstánce nikterak nezlomilo. Nejenže poté přečkali oslabení, chvíli na to dokonce snížili, když ve 25. minutě kazachstánské přečíslení zakončil střelou z levého kruhu na bližší tyč Michajlis, 2:1. Následovala jediná přesilovka Kazachstánu v zápase, jenže tu asijský tým využít nedokkázal, ale mrzet je to nemuselo. Svou střelou z mezikruží Michajlis v úvodu třetí třetiny dokázal vyrovnat na 2:2.

Přestože Šutov během třetí části výtečně zakročil proti Danforthovi, proti Perfettiho střele ze 48. minuty už ale neměl šanci, 3:2 pro Kanadu. I když se pak ze závěrečného tlaku snažili Kazachstánci vytěžit vyrovnávací branku, nakonec si Kanaďané pojistili své vítězství trefou do prázdné branky, o kterou se při kazachstánské hře bez gólmana postaral Brown.

Mistrovství světa v ledním hokeji v Rize – konečný výsledek (28.5.2021):

SKUPINA B:

Kazachstán - Kanada 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)Branky a nahrávky: 25. N. Michajlis, 42. N. Michajlis (Valk, Savickij) - 7. Mangiapane (Henrique, Connor Brown), 22. Henrique (Power, Mangiapane), 48. Perfetti (Anderson-Dolan), 60. Connor Brown (Henrique)

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 41 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy