Kapitán Pardubic Nakládal nečekaně skončil v klubu. Můžou za to osobní důvody

Nečekaná zpráva přišla v pondělí z hokejových Pardubic. Právě v tomto extraligovém klubu rázem přišli o kapitána Jakuba Nakládala. Ten se dohodl s tamním klubovým vedením na svém konci, který následně vysvětloval osobními důvody. "Jménem celého klubu děkujeme Jakubovi za spoustu skvělých zápasů, které v našem dresu odehrál. Z výše popsaných důvodů žádáme o respektování soukromí, klub ani hráč nebudou poskytovat další komentáře," uvedlo k tomu klubové vedení.

Připomeňme, že zkušený obránce Jakub Nakládal nastoupil v této sezóně hned do 35 zápasů, během kterých zaznamanal 11 bodů (3 góly a 8 asistencí). Ve čtvrtek oblékl dres pardubického Dynama naposledy, když Východočeši nastoupili proti Českým Budějovicím se kterými nakonec prohráli jasně 1:6. Úterního derby s Hradcem Králové se už tak nezúčastní.

Pro Nakládala byly Pardubice jediným extraligovým klubem, jehož dres ve své kariéře dosud oblékal. S Východočechy dokonce v roce 2010 došel k extraligovému titulu. Sezóna 2011/12 započala jeho kariéru v zahraničí. Nejprve v Rusku, kde nejprve nastupoval v KHL za Ufu, Spartak Moskva a Lev Praha. Pak rok hrál ve Finsku za TPS Turku, aby pak odešel do zámoří.

Tam se stal součástí týmu Calgary, za který odehrál v NHL 27 duelů a stihl v nich vstřelit dvě branky a třikrát na ně přihrát. V nižší AHL pak hrál na farmě ve Stocktonu a následně se snažil uchytit v Carolině, ale marně. A tak se zase tento hokejový světoběžník vrátil zpátky do ruské KHL, kde oblékal čtyři roky dres Jaroslavle. Poté už se zase vrátil zpátky do Pardubic.

Doma má pak Nakládal bronz z mistrovství světa 2012, přičemž se může pyšnit hned třemi starty na světových šampionátech. Stejně tak se v národním týmu ukázal i na Světovém poháru v Torontu v roce 2016 a na zimní o lympiádě v Pchjongčchangu 2018.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Jakub Nakladal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy