Karlovy Vary znají nového trenéra. Z Litoměřic tam na lavičku přišel Bruk

Extraligový tým Karlových Varů skončil v letošní sezóně v předkole play-off, kde nakonec nestačil na Pardubice. Následoval odchod hlavního kouče Martina Pešouta a nyní už je jasno, kdo tohoto stratéga v Karlových Varech nahradí pro příští sezónu. Na roční spolupráci se pro zatím totiž s vedením Západočechů domluvil dosavadní kouč prvoligových Litoměřic David Bruk. Jeho asistenty pak budou Václav Skuhravý, Jakub Grof a Pavel Kněžický, jenž bude mít na starost gólmany.

Pro Bruka, jemuž je padesáttři let, to bude první extraligové trenérské angažmá v kariéře, v tom dosavadním litoměřickém se zasloužil o to, že tento severočeský klub dlouhodobě držel mezi těmi nejlepšími prvoligovými, v této sezóně se mu pak s tímto celkem podařilo vyhrát základní část Chance ligy, v následném play-off pak ale skončil ve čtvrtfinále.

"David Bruk dlouhodobě prokazuje, že se jedná o velice kvalitního trenéra a myslím si, že nadešel nejvyšší čas, aby dostal šanci i u extraligového týmu. V Litoměřicích dovedl tamní mužstvo mezi nejlepší týmy druhé nejvyšší soutěže, u mládežnických reprezentačních výběrů dlouhodobě pracoval s mladými hráči. I to byl jeden z důvodů, proč jsme o něj měli takový zájem. V Karlových Varech dáváme mladým hráčům velký prostor a věříme, že pod taktovkou Davida Bruka může mladé mužstvo, které u nás máme, jít ještě nahoru," uvedl ve středečním prohlášení k volbě nového kkarlovarského kouče samotný majitel klubu Karel Holoubek.

Jediným, kdo v realizačním týmu pokračuje po konci Martina Pešout a nadále, je karlovarská legenda Václav Skuhravý. "Chtěli jsme, aby Václav u mužstva pokračoval. Jednak pro jeho bohaté hráčské zkušenosti, veliký respekt v kabině a obrovskou chuť a nasazení, se kterou svou trenérskou práci vykonává. Neméně důležitá je bohatá znalost místního prostředí, která se bude novému hlavnímu trenérovi, minimálně v začátcích, určitě hodit," sdělil k němu Holoubek.

Naopak novým asistentem je čtyřicetiletý bývalý obránce Jakub Grof, jenž zná karlovarský hokej velice dobře, neboť je jeho odchovancem. Právě on byl jedním z těch hokejistů, které Karlovy Vary v roce 2008 dbvedl ke stříbrným medailím v rámci tuzemského play-off. V následujícím roce pak pomohl karlovarským k ligovému titulu. Dosud pracoval jako asistent trenéra v Přerově.

Připomeňme, že dosavadní realizační tým v čele s Martinem Pešoutem, jenž byl zároveň v klubu i sportovním manažerem, skončil po pěti letech, stejně tak jako ve své funkci asistent Tomáš Mariška. Ten však v klubu zůstane, avšak bude pracovat u mládeže.

Letní přípravu směřující k nové nadcházející sezóně 2022/23 pak karlovarský tým odstartuje 2. května.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Karlovy Vary hokej

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy