Kazachstán poprvé na letošním MS prohráli. Američané si s ním poradili 3:0

Na rozdíl od dalšího zámořského účastníka letošního světového šampionátu Kanady se Spojené státy americké naopak rozehrávají k daleko lepším výkonům a k tomu, aby patřily k velkým favoritům na tomto bláznivém turnaji v Rize. Po jasné výhře nad Kanadou 5:1 si totiž v úterý poradili Američané s Kazachstánem, jenž dosud udivoval svými výkony, když po samostatných nájezdech porazil jak Lotyšsko, tak dokonce i úřadující mistry světa Finsko. Nad Kazachstánci tedy Hvězdy a pruhy vyhrály 3:0 poté, co se postupně trefili Clendening, Moore a Drury.

Hned od úvodního vhazování ve středovém kruhu to byli Američané, kteří začali aktivně a nebylo tak proto překvapením, že během první třetiny se zámořský celek dostal hned k pětadvaceti střelám, zatímco ten kazašský pouze k osmi. Z těch pětadvaceti ran byla jedna úspěšná a to ta v sedmé minutě, kdy se o ni postaral Clendening, 1:0 pro USA.

Druhou branku vstřelili Američané krátce po nástupu do druhé třetiny. Konkrétně hned po 93 vteřinách po návratu hráčů na kluziště se to podařilo Moreovi, 2:0. Postupem času tak již bylo jasné, že k dalšímu kazašskému překvapení na tomto mistrovství zřejmě nedojde. Zvlášť, když stále více ohrožovali Američané kazašského gólmana Bojarkina, než Kazaši brankáře Petersena. Další branky ke svým dvěma, které už v předešlých dvou duelech dal, mohl přidat Robinson, ale hned ve dvou svých velikých příležitostech tentokrát neuspěl.

Stejně jako druhé, tak i do té závěrečné třetí vstoupili Američané nejlépe, jak mohli. Tehdy se Donato rozhodl nahodit puk před kazašskou branku a právě toto nahození se povedlo přizvednout Drury takovým způsobem, že se kotouč dostal potřetí za Bojarkinova záda, 3:0. Přestože se pak Kazachům podařilo dopravit puk do sítě Američanů, jejich gól nakonec nebyl uznán, neboť Petuchov puk kopl nohou. V duelu se pak už nic zásadního nestalo.

Mistrovství světa v ledním hokeji v Rize – konečný výsledek (25.5.2021):

SKUPINA B:

USA - Kazachstán 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)Branky a nahrávky: 7. Clendening (Robertson, T. Moore), 22. T. Moore (Z. Jones), 42. Drury (Donato, Tennyson)

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 44 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy