Král o Dědkovi: I on je stíhaný. Najevo mezitím vyšel střet zájmů odstoupivšího šéfa

Dalo se čekat, že reakce na slova majitele hokejových Pardubic Petr Dědek, který ve čtvrtek uvedl, že dává podněty policii k tomu, aby začala vyšetřovat Tomáše Krále a spol. a o tom, že servisní organizace Pro-Hockey Cz měla Královi půjčit až devět milionů korun, čímž tak poukázal na údajně pochybné hospodaření svazu pod Královým vedením, na sebe nenechá dlouho čekat. Král totiž ve své reakci zase připomněl, že právě Dědek je trestně stíhaným kvůli svému podnikání. Mezitím se ale podle sport.cz přišlo na Králův účet u Komerční banky šly podezřelé platby od hokejových subjektů a to i přesto co se vědělo, že ke konci května oficiálně skončí ve funkci.

"Považuji za nutné vyjádřit se k výrokům Petra Dědka ze dne 16. 6. 2022, ve kterých zpochybnil hospodaření ČSLH a oznámil, že v této souvislosti podal podnět Policii České republiky. Petr Dědek podal v minulosti takových podnětů a žalob několik, ať už ve vztahu k ČSLH, Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK), nebo některým partnerům ČSLH. Z jeho pohledu je to obvyklý způsob, kterým se snaží prosadit svoje zájmy a umlčet oponenty," uvedl osmapadesátiletý právník Král ve svém nejnovějším prohlášení.

Dědek podle Krále pak nekandiduje do vedení hokejového hnutí především proto, že jak proti němu, tak i proti jeho firmám vedeno trestní řízení. "Řízení provádí policie v Liberci a hrozí mu až osm let odnětí svobody. Proto podle mě odstoupil ze sobotních svazových voleb. Pokud by totiž na nich byl představen jako kandidát na člena výkonného výboru, musel by odpovídat na různé dotazy delegátů. A samozřejmě by se ho někdo mohl zeptat, aby se k tomuto tématu vyjádřil," pokračobva Král v rozhovoru pro sport.cz.

Pro stejný server se následně opět ujal pomyslné rakety Petr Dědek a pokračoval tak ve slovním ping-pongu: "Před několika lety si dvě z mých společností objednaly reklamní služby u subjektů, které byly obviněny z rozsáhlého krácení daní. Podezření ze zapojení do podvodného řetězce se tak dotklo i mne jako statutárního orgánu obou společností. Žádného trestného činu jsem se ale nedopustil a v celé věci se cítím se svými společnostmi jako poškozený, když jsem za prokazatelně uhrazené prostředky obdržel z části vadně provedené služby. Ve vztahu k finančním orgánům je moje věc vyřešena a z ničeho mě ani nepodezírají. Mé společnosti vždy hradily své závazky ke státu řádně a včas, a to v řádu desítek miliónů korun ročně. I s ohledem na toto považuji mé obvinění za absurdní a věřím, že po provedeném prověření ze strany policie bude mé stíhání zastaveno."

Nyní bude mít Dědek podle všeho vedle současného probíhajícího trestního stíhaní dalším trable, jelikož Král nevyloučil, že i on podá na Dědka trestní oznámení. "Mohl jsem ho na něj podat už x-krát za pomluvu. Na rozdíl od něj vím, o čem mluvím, protože jsem trestní advokát. Vždy jsem ale dbal na to, aby se hokej a lidi kolem něj takovými věcmi nezabýval. Vyjádření pana Dědka už však překročila mez únosnosti. Jen zvážím, jestli ho podám k tomu již stávajícímu trestnímu stíhání, které na něj běží, nebo to podám na Městské státní zastupitelství," zakončil Král.

Král dostával na účet podezřelé částky od partnerských společností svazu

Jenže pro Krále není zdaleka konec všem problémům, které míří na jeho osbu a rozhodně tyto problémy bneskončí jeho odchodem z funkce. Server sport.cz totiž přišel na to, že na účtu Tomáše Krále, který má od roku 2013 u Komerční banky, přistálo hned několik podezřelých částek a to i tehdy, kdy už bylo jasné, že Král skončí ve funkci prezidenta. Je to ještě divnější o to, že  že tyto částky mu posílaly partnerské společnosti svazu.

Například od společnosti BPA vlastnící marketingová práva v českém hokeji mu byla poslána částka ve výši 190 575 Kč. Podle Krále se jednalo o částku za poskytnuté právní služby a rozhodně se nejednalo o jedinou takovou částku, která touto trasou putovala. „Požádali jsme Královu advokátní kancelář o právní analýzy, které pro nás prováděla doktorka Denisa Vacíková z jeho sdružení advokátů. Oslovili jsme právě je, protože jsou v oblasti erudovaní a dlouhodobě se jí věnují," uvedla k tomuto zjištění Králova střetu zájmů Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva BPA.

Není to ale taktéž jediná podezřelá částka, která doputobvala ke Královi.Ještě podezřelejší je ta ve výši 1 579 050 Kč, kterou mu poslala pardubická firma Střída Sport. Ta má na starost pro změnu vybavení pro jednotlivé národní týmy.  V sms zprávě pro server sport.cz k tomu sám Král konkrétně napsal: "Ta vámi označená podivná platba od Střída sport, je za auto, které si ode mě pořídili. Pro mě je nepředstavitelné, že má někdo k dispozici moje účty, to jdu řešit na Komerční banku."

Ke zjištěným informacím se tak už dál vyjadřovat nehodlá, ovšem zůtsává i přes toto vysvětlení otázkou, proč mu hokejová firma uzavírající se svazem dodavatelské smlouvy posílá tolik peněz.

V pátek se pak pro server sport.cz k výše zjištěnému vyjádřil v prohlášení mluvčí svazu Zdeněk Zikmund. „Považuji za nutné vyjádřit se k výrokům zpochybňujícím hospodaření ČSLH. Probíhá v souladu s platnými zákony, účetními předpisy a Stanovami ČSLH. Veškeré hospodaření, účetní závěrky, stejně jako rozhodovací a kontrolní mechanismy jsou pravidelně auditovány podle mezinárodních a českých standardů."

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 39 minutami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 4 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že po zadržení je izraelská armáda mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy