Krize Litvínova vyústila v konec Šlégra. Nahradí ho dočasně hned trojice koučů

Hokejový Litvínov se stává dalším extraligovým klubem, ve kterém se mění trenér. Bývalý hokejový reprezentant Jiří Šlégr skončil na lavičce severočeského klubu po sériii pěti prohraných zápasech. Litvínov je v krizi dlouhodobě a už před měsícem nabídl Šlégr svou rezignaci, tehdy ho ale ještě vedení klubu podrželo. Tentokrát ale Šlégr skutečně končí a v následujících utkáních tak podkrušnohorský celek povedou dočasně hned tři trenéři a to Radim Skuhrovec, Jindřich Kotrla a Josef Beránek.

"Moje rozhodnutí je logické v tom smyslu, že pro mužstvo moje osoba nedává, co by to vyžadovalo. Je potřeba přivést někoho jiného, uvidíme, jestli tomu pomůže, jestli tým nastartuje. Ale není možné u toho jen stát a koukat se, jak se propadáme tabulkou. Není to o tom, že bych od toho utíkal. Nesu plnou zodpovědnost jako předseda představenstva a generální ředitel, rozhodně se od toho nedistancuji," nechal se slyšet Šlégr ke svému kroku pro server idnes.cz

Ten se také vyjádřil ke svému možnému nástupci. Kdo to nakonec bude, zveřejní klub nejpozději do konce tohoto týdne. "Necháme si pro sebe, kolik je kandidátů, i jejich jména. Fanoušci budou spekulovat, což není nic složitého. Na trhu je jasné, kteří trenéři jsou volní, není to žádná velká písemka. Kdo bude ochoten nám pomoct s nějakým smysluplným receptem, tak ho angažujeme," řekl Šlégr, jenž je zároveň samotným šéfem klubu.

Pokud jde o stratégy, kteří jsou momentálně volní a mojhli by tak v nejbližší době zamířit do Litvínova, tak mezi těmi nalezneme bývalé reprezentační kouče Josefa Jandače a Aloise Hadamczika, bez angažmá jsou v současnosti i Vladimír Kýhos, Miloslav Hořava (který s klubem získal dosud jediný lextraligový titul za celou klubovou historii) a také duo František Výborný-Marian Jelínek, o kterých se v litvínovských kuloárech v poslední době mluvilo nejčastěji.

Hokejisté Litvínova si představovali start do sezóny 2019/2020 určitě lepší, než jak proběhla celá předešlá sezóna, ve které nakonec hrál ve skupině o udržení. Během dosud odehraných 21 zápasů ale mají na svém kontě pouhých 18 bodů, s posledními Pardubicemi mají stejný tak mají počet bodů a lepší než Východočeši jsou v tabulce jen kvůli skóre. V této sezóně se zatím nemohou pochlubit ani tím, že by snad dokázali vyhrát dva po sobě jdoucí zápasy. "Kluci mají hlavu úplně plnou, nosí tam několik myšlenek. Potřebují si ji vyčistit, hrát jednodušeji, bojovat, jinak se z toho nedostanou. Na to recept úplně není; když je mužstvo v křeči, dostane první, druhý gól a sesype se. Přestože proti Spartě hrajeme velice slušně, nevyhrajeme. Je to o hlavách, ne že ne," řekl Šlégr.

Připomeňme, že Šlégr se poprvé na lavičce Litvínova objevil už letos v únor po konci Martina Razýma, ovšem ani Šlégr tehdy nakonec nepomohl týmu k postupu do play-off.

Dodejme ještě, že právě Šlégr je již čtvrtým trenérem, jenž končí tuto sezónu předčasně. Jako první skončil předčasně Ladislav Lubina v Pradubicích (nahradil ho jeho dosavadní asistent Radek Bělohlav), pak se se svým trenérem rozloučili ve Zlíně, kde z pozice kouče odešel Antonín Stavjaňa a nahradil ho Robert Svoboda. Změny na řadu přišly i v Hradci Králové, kde k Tomáši Martincovi přibyl Vladimír Růžička a v Brně, kde se do role kouče po odchodu Petra Fialy vrátil klubový majitel Libor Zábranský.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Litvínov Jiří Šlégr hokej

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy