Návrat po třinácti letech. Do Litvínova přichází na pomoc i Václav Sýkora

Vzhledem k tomu, že se na pozici litvínovského sportovního ředitele nachází Pavel Hynek, není divu, že nabídka přišla i jemu. Již sedmašedesátiletý stratég, díky čemuž je tak nejstarším trenérem, který bude v extraligových realizačních týmech od nadcházející sezóny 2019/20 figurovat, Václav Sýkora nakonec nabídku stát se asistentem nového litvínovského trenéra Vladimíra Országha přijal.

Stane se tak po dlouhých třinácti letech, kdy se do Litvínova, tradiční české hokejové bašty, právě Václav Sýkora vrátí. Pavel Hynek se nechal slyšet, že Václava Sýkoru si váží jak profesně, tak především lidsky. „Silným důvodem pro přijetí nabídky bylo nové vedení a trenérský štáb, který se v Litvínově složil," potvrzuje Sýkora, že fakt, že je součástí klubového vedení právě Pavel Hynek, pomohl k přijetí nabídky z jeho strany.

S Pavlem Hynkem spolupracoval Sýkora nejen v extralize na Spartě či v Pardubicích, ale i v rámci KHL ve Lvu Praha.

„Odstup od doby, kdy jsem tu pět sezon působil jako kouč, je už dost velký, ale prostředí se až tolik nezměnilo. Samozřejmě je pro mě výzvou pomoci dostat Litvínov na jiné pozice, než se pohyboval v posledních sezonách. Láká mě práce v hokejové baště se silnou fanouškovskou základnou," řekl Sýkora.

Na spolupráci s ním se pochopitelně těší i nový litvínovský kouč Vladimír Országh. „Když jsem se dozvěděl, že se nám naskytla taková možnost doplnit realizační tým, tak ani nebylo ani co řešit. Václav má obrovský přehled. Trénoval ve špičkových ligách a já se rád obklopuji lidmi, kteří mě mohou obohatit, takže se na naší spolupráci velmi těším," uvedl slovenský kouč.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Litvínov Václav Sýkora (hokejový trenér) hokej

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy