Nejen Třinec a České Budějovice. Koronavirus se šíří nově i v Mlladé Boleslavi

Tuzemskou hokejovou extraligou se šíří další vlna koronaviru. Ještě donedávna byla soutěží, kterou odkládání zápasů kvůli koronaviru míjelo v této sezóně, jenže pak přišlo několik nakažených v mistrovském Třinci a od té doby už se to šíří jako lavina. Poté se koronavirus dostal do týmu Českých Budějovic a nejnovější zpráva zní, že koronavirem se nakazili i hokejisté Mladé Boleslavi. Středočeský celek to oznámil v pátek na svém webu. Do karantény nově musejí i mužstva první ligy, konkrétně mužstva Vsetína a Ústí nad Labem.

"Krajská hygienická stanice nařídila z důvodu nákazy několika hráčů nemocí covid-19 A mužstvu BK Mladá Boleslav do středy 19. ledna karanténu," stojí konkrétně na webových stránkách mladoboleslavského klubu. Z tohoto důvodu se tak odložil páteční duel 41. kola, ale také následující zápasy se Zlínem a s Kladnem.

V současné době se nacházejí v karanténě i hokejisté Českých Budějovic, Třinec už opět roztočil svůj extraligový kolotoč po návratu z karantény tento pátek.

Nyní je na Mladé Boleslavi domluvit se svými soupeři na náhradních termínech těchto odložených duelů. Už od začátku této sezóny je jasné, že v případě koronavirové nákazy se může takovýto odložený duel odložit maximálně až o 30 dnů. Pokuf by se toto týmům nepodařilo, nové termíny těchto odložených duelů pak nastavuje samotný ředitel extraligy.Josef Řezníček nebo svazová portovně-technická komise.

Zároveň platí, že mužstva musejí odehrát alespoň 50 procent zápasů, aby měla právo dostat se do play-off. Pokud se to nějakému týmu toto nepodaří, započítá se mu v takovém případě počet bodů podle průměrného zisku. Dosud se ale polovinu z celkových 60 kol podařilo odehrát všem extraligovým klubům.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR BK Mladá Boleslav Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hokej

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy