Nevídaná smlouva v extralize. Kouč Varaďa prodloužil smlouvu s Třincem o sedm let

Poté, co se poslední extraligová sezóna 2019/20 předčasně ukončila kvůli aktuální pandemii koronaviru, zůstal hokejový trenér působící v Třinci Václav Varaďa posledním extraligovým trenérem, jenž se do této dobymohl radovat se svými svěřenci z extraligového titulu. Byl to totiž právě Třinec, jenž v sezóně 2018/19 došel v tuzemské soutěži až na nejvyšší stupínek. S třineckými se mu dařilo i během následující sezóny a proto nyní není divu, že právě s ním klubové vedení v pátek uzavřelo až pohádkový kontrakt. Trenér, který v Třinci působí už od roku 2017, totiž bude nově působit v klubu na této pozici až do roku 2027.

Vedle toho, že bude nadále trénovat třinecký A-tým bude mít v klubu na starost i dohled nad všemi hokejovými dreužstvy, jež jsou sdruženy pod Oceláři a tím pádem i nad partnerským mančaftem Frýdku-Místku hrající druhou nejvyšší hokejovou ssoutěž, tedy Chance ligu. „Je to velké ocenění mé práce. S vedením jsem našel společnou řeč v tom, jak si všichni představujeme, aby to v klubu fungovalo," uvedl k tomuto kroku sám Václav Varaďa.

Ten coby hlavní trenér s třineckými odehrál celkem 150 uzápasů, během kterých 91 duelů vyhrál a 59 prohrál. Co se týče pak play-off, tak v něm dosud s Třincem prohrál pouze jedinou sérii. „Myslím, že se ukázalo, že pokud se pracuje na maximum a dělají se správně dílčí kroky, tak se úspěch dostaví. Vážím si takové důvěry a budu se snažit naplňovat jednotlivé cíle, aby všichni byli spokojení a aby i mladí hráči dostávali šanci v A týmu. Samozřejmě za předpokladu, že na to budou hokejově a fyzicky mít," říká dále bývalý trenér reprezentační dvacítky.

S Třincem je opravdu úspěšný. Vždyť během předešlých tří let se hned dvakrát dokázal s tímto klubem dostata až do finále extraligového play-off, přičemž triumfovat se mu v něm podařilo ve zmiňované sezóně 2018/19. Cesta za obhajobou tohoto triumfu mu nyní zhatila vyšší moc. „Samozřejmě, že je na prvním místě zdraví nás všech, hokej je pořád jenom sport, ale ten pocit, který bych přirovnal k takové zvláštní přetrvávající pachuti. To se nezměnilo. Ještě to bude chtít nějaký čas," okomentoval Varaďa předčasné ukončení sezóny.

Že Václav Varaďa bude součástí Slezanů dalších sedm let, z toho je pochopitelně nadšen sportovní ředitel třineckých Ocelářů Jan Peterek, podle kterého právě tento vyjímečný kontrakt jenom veřejnosti ukazuje, jak si klub váží jeho dosavadní práce. Připomněl třeba dva úspěchy z roku 2016, kdy vedl třinecké juniory, se kterými triumfoval v juniorské extralize a nebo pak také jeho tehdejší úspěch s reprezentanty do 18 let, když s nimi vyhrál prestižní Memoriál Ivana Hlinky. „Jsme rádi, že jsme se domluvili, byla to jedna z našich priorit. Sedmiletá smlouva dává šanci pracovat koncepčně, a to rovnou na více úrovních. I proto jsme Vencu jmenovali nově také šéftrenérem celé organizace," řekl Peterek.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Oceláři Třinec hokej

Aktuálně se děje

před 18 minutami

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

před 57 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Schopnost Ukrajiny bránit se ruským útokům je stále horší. Bez pomoci USA se situace nezlepší

Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) se schopnosti Ukrajiny bránit se intenzivním ruským útokům na východě země zhoršují a pravděpodobně budou pokračovat ve zhoršování, pokud nedojde k urychlení americké vojenské pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy