NHL se dohraje systémem play-off s 24 týmy. Souhlasila s tím hráčská asociace

Nejslavnější hokejová soutěž světa, kanadsko-americká NHL, je zase o krok blíže k dohrání právě přerušené sezóny 2019/20. Ta se přerušila již 12. března kvůli pandemii koronaviru a od té doby vedení soutěže hledá všelijaké varianty, jak by se tato sezóna mohla dohrát. Nyní výkonný výbor hráčské asociace souhlasil s tím, aby se přerušená sezóna této soutěže dohrála systémem play-off, kterého by se na místo obvyklých 16 mužstev zúčastnilo hned 24 účastníků. Ještě není ale jasné, na jakých neutrálních místech se zbytek sezóny odehraje a také to, jak bude vypadat herní formát.

Podle původního plánu sezóny 2019/20 zbývalo mužstvům NHL dohrát 11 až 14 zápasů do jejího konce. Nově schválený plán na dohrání soutěže s těmito zbývajícimi zápasy základní části již nepočítá a  šlo by se tak rovnou na vyřazovací soutěž, kam by se dostala mužstva podle aktuálního bodového průměru, přičemž těch účastníků play-off by tedy mělo být až 24.

Součástí schváleného návrhu je ta skutečnost, že by ty týmy, jež před přerušením sezóny okupují první čtyři pozice v každé konferenci, měly na úvod play-off volno a zbývajících 16 mužstev by mezitím hrálo předkolo na tři vítězná utkání. Další fáze play-off by se pak hrály klasicky na čtyři vítězné duely.

Neznamená to ovšem, že by během tohoto předkola první čtyři týmy obou konferencí nehrály. Naopak by se zúčastnily dvou turnajů o to, kdo byl jak nasazen v prvním kole. Z Východní konference by se jeden z turnajů týkal Bostonu, Tampy, Washingtonu a Philadelphie, z té Západní by o nasazení do prvního kola mezi sebou bojovaly St. Louis, Colorado, Vegas a Dallas.

Ví se, že by se zbytek sezóny měl odehrát bez diváků, je nyní však ješětě nezodpovězenou otázkou, jak budou sestaveny zdravotní a bezpečností opatření a s tím souvisí i to, že se hledají stadiony, kde by se sezóna dohrála. Tedy takové stadiony, které by zmiňovaná opatření splnily.

V tomto případě se nejčastěji mluví o Las Vegas a to především z toho důvodu, že je zde mnoho hotelů, kde by mohli být hokejisté a členové realizačních týmů ubytováni. Dále se v této souvislosti také připadají v úvahu Columbus, Nashville, Raleigh, St. Paul a Edmonton.

Jak se nechal slyšet zástupce komisionáře NHL Bill Daly, vedení soutěže má už prý připravený plán, ale pokládá prý za předčasné ho nyní zveřejňovat. Už dříve se mluvilo o tom, že by se přerušená sezóna NHL mohla protáhnout až do září a tím pádem by tak následující sezóna 2020/21 mohla startovat až v lednu a nebo až tehdy, kdy situace dovolí fanouškům jít na stadiony.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hokej

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy