Olomouc se rozloučila s trenérem Motákem. Ten míří místo Varadi do Třince

Od příští sezóny tuzemské hokejové extraligy nepovede coby trenér hokejisty Olomouce Zdeněk Moták. Zkušený sedmapadesátiletý stratég se s tímto moravským klubem dohodl, že po této sezóně s ním ukončí spolupráci a přesune se tak do Třince, kde nahradí Václava Varaďu, který taktéž již dříve oznámil svůj nečekaný konec u Ocelářů. Tuto skutečnost oznámil samotný olomoucký klub v pátek večer na svých webových stránkách.

"Všechno jednou končí. Páté utkání předkola s Vítkovicemi bylo poslední pro trenéra Zdeňka Motáka," nechalo se slyšet konkrétně klubové vedení.

O tom, že by mohl Moták, jenž tvořil v Olomouci tandem s Janem Tomajkem, právě po této extraligové sezóně 2021/22 skončitv u Hanáků, naznačoval v rozhovoru po nedávném vyřazení olomouckých z předkola play-off, kde nestačili na Vítkovice. "Klukům jsem po zápase řekl, že je čest je trénovat. Můj poslední zápas na olomoucké střídačce? Je to možné," sdělil tehdyy médiím Moták.

Připomeňme, že v Olomouci se Moták objevil poprvé v roce 2017, kdy se stal asistentem tehdejšího kouče Olomouce Zdenka Venery. Po jeho odchodu se tedy Moták s Tomajkem stali hlavními kouči a díky nim a jejich práci se Hanáci dokázali vždy dostat do play-off, přičemž třikrát z toho byli ve čtvrtfinále.

"Na jednu stranu to mrzí, ale přejeme mu to. Já doufám, že se mu bude dařit. Je to férový člověk a bude nám chybět. K nám hráčům měl blízko, vztah měl dobře nastavený. Pustil si nás k tělu, ale s rozumem," okomentoval působení Motáka ve funkci hlavního kouče olomoucký kapitán Jiří Ondrušek.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Olomouc hokej

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

MAAE se obává, že Izrael zaútočí na jaderná zařízení v Íránu

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v pondělí vyjádřil znepokojení nad možným útokem Izraele na jaderná zařízení v Íránu. Vyzval k mimořádné zdrženlivosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy