Potíže pro českou reprezentaci. Kouč Pešán nebude moct proti Bělorusku využít zraněného obránce Vitáska

Vstup do letošního mistrovství světa v hokeji v lotyšské Rize se Čechům vůbec nezdařil a vypadá to, že klid nebude mít česká reprezentace ani po dvou úvodních porážkách s Ruskem (3:4) a Švýcarskem (2:5), které znamenaly nejhorší úvod českého národního týmu na MS od roku 1991. Realizační tým v čele s Filipem Pešánem nebude totiž moct počítat pro další utkání skupiny A, jež Češi odehrají v pondělí večer proti Bělorusům, s obráncem Ondřejem Vitáskem. Ten se totiž zranil už během pátečního zápasu s Ruskem a je nyní otázkou, zda se vůbec tento jednatřicetiletý hokejista objeví při nejmenším ve zbytku základní skupiny.

Smůla se zkrátka výběru Filipa Pešána lepší na paty, jako se tomu dlouho v historii světových šampionátů nestalo. Nejen ty zmiňované porážky, ale do duelu s Běloruskem, který by už Češi měli vyhrát, pokud chtějí reálně myslet na čtvrtfinále, nastoupí bez obránce působícího na klubové úrovni v Liberci. Ten mimochodem nebyl přítomen jak v sestavě národního týmu v duelu proti Švýcarsku, tak ani na nedělním tréninku v hale Daugava.

K aktuálnímu zdravotnímu stavu Ondřeje Vitáska a jeho budoucnosti na letošním MS se vyjádřil během nedělního odpoledne pro média mluvčí českého mužstva Zdeněk Zikmund. „Ondřej Vitásek bohužel utrpěl už v utkání s Ruskem zranění, jehož povahu teď nebudeme specifikovat. V neděli netrénoval a určitě nezasáhne ani do nejbližšího utkání. S týmem nicméně zůstává a další postup bude záležet na vývoji jeho stavu," řekl konkrétně.

V současnosti tak má při této absenci účastníka jak světového šampionátu roku 2014 v Bělorusku, tak i posledních Zimních olympijských her v Pchjongčchangu Filip Pešán k dispozici už jen osm akceschopných obránců.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 38 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy