Potvrzeno. Čeští hokejisté se v boji o čtvrtfinále utkají v úterý se Švýcarskem

Nedělními zápasy skončila skupinová fáze hokejového olympijského turnaje v Pekingu, které tak rozhodly jednak o přímých postupujících do čtvrtfinále a pak i o těch týmech, které si zahrají play-off o postup do čtvrtfinále. Právě tuto fázi turnaje si zahrají i čeští hokejisté a podruhé v turnaji se v ní utkají se Švýcarskem. Vítěz tohoto duelu pak půjde do čtvrtfinále, kde se utká s Finskem.

Mezi přímými postupujícími do čtvrtfinále jsou všichni vítězové skupin, tedy USA, olympijští sportovci z Ruska a Finsko. Doplnil je pak ještě nejlepší tým z druhého místa, kterým se nakonec stalo Švédsko. I po skupinové fázi pokračují v turnaji všichni účastníci turnaje. Ti, kteří přímo nepostoupili, totiž čeká play-off o účast ve středečním čtvrtfinále.

Kdo proti komu se nakonec v tomto play-off v úterý nastoupí, rozhodla tabulka, kde se nejvýše objeví mužstva z druhých míst, pak ta ze třetích míst a po nich ta ze čtvrtých míst základních skupin.

O jejich konečném umístění v této tabulce pak rozhodují pochopitelně získané body v turnaji, skóre, vstřelené góly a ke slovu se pak dostává i umístění mužstev ve světovém žebříčku Mezinárodní hokejové federace IIHF. Proto se tak mohou v play-off o čtvrtfinále utkat mužstva, která se už utkala ve skupině, což je zrovna případ Česka a Švýcarska nebo také Kanady a Číny.

Dále pak týmy postupují daným turnajovým pavoukem.

Program vyřazovací části olympijského turnaje hokejistů:

Úterý 15. února:

Německo–SlovenskoFinsko–Česko/ŠvýcarskoRuský výběr–Dánsko/LotyšskoŠvédsko–Čína/Kanada

Dvě utkání začnou v 5.10 h, další v 9.40 h a poslední ve 14.10 h SEČ. Detailní rozpis zápasů teprve určí jury turnaje.

Středa 16. února:

USA–Německo/SlovenskoFinsko–Česko/ŠvýcarskoRuský výběr–Dánsko/LotyšskoŠvédsko–Čína/Kanada

Začátky jednotlivých utkání budou v 5.10 h, v 7.00 h, v 9.40 h a ve 14.10 SEČ. Detailní rozpis zápasů teprve určí jury turnaje.

Pátek 18. února:

V semifinále na sebe narazí vítězové zápasů USA–Německo/Slovensko a Švédsko–Čína/Kanada. Dále se potkají vítěz utkání ruského výběru s lepším z dvojice Dánsko/Lotyšsko a postupující ze zápasů Finů s vítězem úterního česko-švýcarského duelu.

Začátky jednotlivých utkání budou v 5.10 h a ve 14.10 h SEČ. Detailní rozpis zápasů teprve určí jury turnaje.

Sobota 19. února:

Utkání o bronz se hraje od 14.10 h SEČ.

Neděle 20. února:

Finále se hraje od 5.10 h SEČ.

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 14 minutami

Aktualizováno před 23 minutami

před 30 minutami

před 43 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Situace na Ukrajině se bude jen zhoršovat, tvrdí rozvědka. Americká pomoc vývoj situace na frontě nezlepší

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy