Potvrzeno. Příští hokejová sezóna skončí až 6. června finálovým zápasem MS

Letos se kvůli koronavirové pandemii hokejové mistrovství světa, jež se mělo konat ve Švýcarsku, neuskutečnilo vůbec, příští rok se kvůli stejným okolnostem bude tento sportovní svátek konat v Bělorusku a Lotyšsku v netradičním pozdějším termínu od 21. května do 6. června. Potvrdila to v pondělí samotná Mezinárodní hokejová federace IIHF, v jejíž čele mimochodem zůstaně Švýcar René Fasel až do podzimu 2021.

Podle původního plánu chtěl René Fasel post šéfa IIHF opustit letos na podzim po dlouhých 26 letech ve funkci. O jeho nástupci, přičemž mezi kandidáty na něj byl mimo jiné i Petr Bříza, se mělo rozhodnout již letos v září, kdy se měl volební kongres IIHF konat v Petrohradě. Nakonec se ale kongres uskuteční až o rok později.

Co se týče příštího mistrovství světa, tak to mělo začít v roce 2021 již 7. května,, už před měsícem ale bylo jasné, že kvůli aktuální pandemii koronaviru se hokejová sezóna 2020/21 prodlouží a že se tak stane neobvyklá věc. Hokej bude k vidění i v červnu.

Připomeňme, že z nedávného losu skupin vyplývá, že se čeští hokejisté v příštím roce na MS ve skupině A hrané v Minsku utkají s Ruskem, Švédskem, Švýcarskem, Slovenskem, Dánskem, Běloruskem a Velkou Británií. V Rize se pak ve skupině B spolu střetnou Kanada, Finsko, USA, Německo, Lotyšsko, Norsko, Itálie a Kazachstán.

Pondělní kongres IIHF také rozhodl o termínu pro MS žen, které se příští rok odehraje v Kanadě a to od 7. do 17. dubna. To se bude termínově krýt s další hokejovou akcí a to s MS hokejistů do 18 let (15. až 25. dubna). V srpnu 2021 pak závěrečným turnajem vyvrchoí kvalifikace na Zimní olympijské hry v Pekingu 2022. A není bez zajímavosti, že se jeden z ženských kvalifikačních turnajů bude koncem srpna příštího roku konat v Příbrami.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy