Problém pro brněnskou Kometu. Musí vyrovnat sérii, má však potrestaného Muellera

V úterý může skončit tato extraligová sezóna 2021/22 pro brněnskou Kometu, která v předkole play-off prohrává s Libercem v sérii hrané na tři vítězná utkání 1:2. Musí tak tedy v úterý vyhrát, aby stav série srovnal a vynutit si tak pátý rozhodující zápas. Bude to mít ale těžší o to, že na základě rozhodnutí disciplinární komise si tento duel nezahraje největší brněnská opora a to americký útočník Peter Mueller.

Tento Američan byl totiž potrestán za faul na libereckého forvarda Jana Šíra z pondělního duelu. Ten se udál v tomto zápase v čase 45:09 krátce po buly u brněnské obranné čáry. Za tento faul pak dostal od dua rozhodčích Oldřicha Hejduka Petra Úlehly dvě trestné minuty za sekání.

Od disciplinární komise pod vedením Viktora Ujčíka pak ale Peter Mueller dostal dodatečný jednozápasový trest. "Hráč se přestupku dopustil bezprostředně po vhazování ve středním pásmu, když nejdříve vědomě umístil hůl mezi nohy stojícího protihráče a následně ho při jejím pohybu vzhůru zasáhl do oblasti rozkroku," nechal se slyšet k vynesenému rozsudku Ujčík.

Jen pro připomenutí, pondělní zápas vyhrála brněnská Kometa nad Libercem 4:2 a tudíž tak tedy snížil stav série na 1:2. K tomu svým dílem přispěl i Peter Mueller, který v pondělí jednou asistoval. Dosud v předkole play-off zaznamenal celkem tři góly a dvě přihrávky, díky čemuž tak vede kanadské bodování play-off. Dodejme, že se jedná také o čtvrtého nejproduktivnějšího hráče ze základní části, kdy během 48 duelů vstřelil 23 branek a 32 asistencí.

Naopak v předešlé sezóně 2020/21 vtabulku prodkutivity ovládl a podařilo se mu to tehdy jako vůbec prvnímu zahraničnímu hráči v historii extraligy. Během čtyř sezón strávených v Česku nastoupil do 192 zápasů a na kontě má dohromady 221 kanadských bodů za 102 gólů a 119 finálních přihrávek.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno hokej

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy