Šéf Českého hokeje Král má misi Miloše Říhy za úspěšnou. Prozradil, jak to bude dál

Přestože před touto sezónou 2019/2020 bylo jasné, že dohoda zní tak, že dosavadní reprezentační kouč Miloš Říha po letošním mistrovství světa ve Švýcarsku skončí a nahradí ho současný šéftrenér reprezentací Filip Pešán, poté, co Mezinárodní hokejová federace rozhodla o zrušení letošního světového šampionátu kvůli pandemii koronaviru, se rovířila debata o tom, zda by přeci jenom neměl ještě Miloš Říha dostat šanci do dalšího šampionátu a nekončit takovým hořkým způsobem. Prezident Českého hokeje Tomáš Král sice označil éru Miloše Říhy u reprezentačního A-týmu za úspěšnou, nadále s ním ale ve funkci nepočítá.

Loni se svými svěřenci jednašedesátiletý stratég Miloš Říha došel jen těsně pod vrchol. Po několika letech český národní tým opět bavil fanoušky svým hokejem, ale ani tentokrát to na cenný kov nestačilo, neboť mužstvo před rokem v Bratislavě skončilo nakonec čtvrté, když v boji o bronz nestačilo na Rusko.

Tomáš Král ale říká jasně, že od příští sezóny nastupuje k reprezentaci Filip Pešán a to i přes nevoli některých hokejových fanoušků. „I nadále platí, že Miloši Říhovi vyprší po sezoně dvouletá smlouva a reprezentaci převezme Filip Pešán. Na tom se nic nezměnilo," uvedl konkrétně pro Sport.cz.

I z ankety tohoto serveru vyplývá, že z 25 000 hlasujících by bylo pro setrvání Miloše Říhy v pozici trenéra národního týmu až 96,5 %. „Jsem rád, že se jeho působení setkalo s takovou odezvou. Musíme se ovšem řídit řády a podle nich má rozhodující slovo jedenáct členů výkonného výboru," tvrdí neoblomně Král a k hodnocení Miloše Říhy dodává: „Jako každý nováček na reprezentační střídačce si chvíli zvykal na rozdíly mezi prací v klubu a u národního mužstva. Celkově byla jeho mise úspěšná, ať už jde o mistrovství světa na Slovensku nebo o letošní ročník Euro Hocky Tour. A jsem přesvědčen, že i do Švýcarska bychom odjížděli s velkými ambicemi."

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej Miloš Říha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy