Skončí kouč Miloš Říha s hokejem úplně? Přišla ještě nabídka z Čeljabinsku

Chtěl na letošním světovém šampionátu v ledním hokeji se svým týmem vylepšit čtvrtou příčku z loňského mistrovství v Bratislavě a konečně tak tedy přivézt tolik kýženou medaili z mistrovství světa, ze které se Češi radovali naposledy v roce 2012. Protože se ale mistrovství světa, které se mělo letos konat ve Švýcrasku, zrušilo kvůli pandemii koronaviru a protože měl Miloš Říha podle původního plánu skončit ve funkci právě po tomto šampionátu, končí o něco dříve a o to více daleko hořkým způsobem. Není divu, že vážně přemýšlí o konci své trenérské kariéry a tedy úplném konci s hokejem, ovšem ještě mu přistála nabídka z Ruska. Vezme ji?

"Národní mužstvo je pro mě priorita a trenérský vrchol. Spoustě vynikajících trenérů se to nepoštěstilo. Mám už na stole několik nabídek od klubů, hned jsem jim ale říkal, že nebudu s nikým komunikovat do té doby, než se po konci mistrovství světa definitivně rozhodne ohledně reprezentace. Přiznám se ale, že teď vůbec nevím, jestli svoji kariéru neukončím," řekl v rozhovoru pro Sport.cz kouč Miloš říha bezprostředně po zrušení letošního světového šampionátu.

V tom samém interview odpověděl na otázku, zda bude těžké skončit s hokejem nebo nadále ještě trénovat, následujícím způsobem: "Hlavně to teď musím trošku skousnout. Až pak se budu zabývat, jestli přijde nějaká slušná nabídka a jestli vůbec ještě budu mít sílu, abych šel někam daleko. Nechci teď dělat ukvapené závěry, vyhlašovat že končím a za nějaký čas to zase brát zpátky. To nemám rád. Možné je ale všechno, protože momentálně mnou cloumají opravdu velké emoce."

Nemá to skutečně Miloš Říha v těchto dnech jednoduché. O to spíš, když mu na stůl nyní přiletěla nabídka z ruské KHL, konkrétně z Čeljabinska. Tomuto ruskému celku se v letošní sezóně vůbec nedařilo, neboť ve Východní konferenci už byl horší jen Vladivostok, přičemž na kontě měl 56 bodů, tedy stejně jako Traktor. Vedení čeljabinského klubu se tak rozhodlo s koučem Vladimírem Jurzinovem mladším ukončit spolupráci. A jako o nástupci vážně uvažuje o Miloši Říhovi. Vedle něj se ještě klub zajímá i o Anvaru Gatjatulinovi, který s týmem v sezóně 2017/18 skončil na třetím místě.

Kdyby Miloš Říha přeci jenom tuto nabídku vzal, mohl by zde setkat se svými krajany, konkrétně s Lukášem Sedlákem, Tomášem Hýkou a i s reprezentačním gólmanem Romanem Willem, který se novým hráčem Čeljabinsku stane 1. května.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej Miloš Říha

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Andrzej Duda

Polsko je připraveno hostit jaderné zbraně, varuje Duda Moskvu

Polský prezident Andrzej Duda deklaroval připravenost své země se podílet na programu NATO spočívajícím ve sdílení jaderných zbraní. Varšava o zařazení do programu požádala loni v červnu. Duda vysvětlil, že Polsko projevilo ochotu kvůli sílící hrozbě z Ruska. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Nigerijci při demonstraci v hlavním městě Niamey, kde požadují stažení amerického vojenského personálu (13. dubna).

USA stahují vojáky z Nigeru. Země směřuje k Rusku

Spojené státy v pátek informovaly vládu Nigeru, že souhlasí s její žádostí o stažení amerických jednotek ze západoafrické země, kde měly vybudovanou velkou základnu bezpilotních letadel, uvedl Washington Post.

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie.

Kimova KLDR otestovala supervelkou hlavici. Testy zbraní pokračují

Severokorejský režim pokračuje v testování svých zbraní. Podle státních médií proběhly testy "supervelké" hlavice pro strategickou řízenou střelu a také nového typu protiletadlové střely. KLDR už v dubnu otestovala nadzvukovou raketu se středním až dlouhým doletem za přítomnosti vůdce Kim Čong-una. 

před 3 hodinami

Adolf Hitler, 1938

Netvora Adolfa Hitlera formovali i jeho rodiče. Narodil se jim před 135 lety

Když se dne 20. dubna 1889 narodil chlapec, který dostal jméno Adolf Hitler, jeho rodiče nemohli tehdy tušit, že přivedli na svět jednoho z největších diktátorů všech dob, který rozpoutá světovou válku a masové vraždění milionů nevinných lidí. Byli to však možná právě rodiče, kdo formoval pokřivenou osobnost Adolfa Hitlera.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hamás, ilustrační fotografie.

Hamás zvažuje krok, který by dále ohrozil jednání s Izraelem

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy