Skončí kouč Miloš Říha s hokejem úplně? Přišla ještě nabídka z Čeljabinsku

Chtěl na letošním světovém šampionátu v ledním hokeji se svým týmem vylepšit čtvrtou příčku z loňského mistrovství v Bratislavě a konečně tak tedy přivézt tolik kýženou medaili z mistrovství světa, ze které se Češi radovali naposledy v roce 2012. Protože se ale mistrovství světa, které se mělo letos konat ve Švýcrasku, zrušilo kvůli pandemii koronaviru a protože měl Miloš Říha podle původního plánu skončit ve funkci právě po tomto šampionátu, končí o něco dříve a o to více daleko hořkým způsobem. Není divu, že vážně přemýšlí o konci své trenérské kariéry a tedy úplném konci s hokejem, ovšem ještě mu přistála nabídka z Ruska. Vezme ji?

"Národní mužstvo je pro mě priorita a trenérský vrchol. Spoustě vynikajících trenérů se to nepoštěstilo. Mám už na stole několik nabídek od klubů, hned jsem jim ale říkal, že nebudu s nikým komunikovat do té doby, než se po konci mistrovství světa definitivně rozhodne ohledně reprezentace. Přiznám se ale, že teď vůbec nevím, jestli svoji kariéru neukončím," řekl v rozhovoru pro Sport.cz kouč Miloš říha bezprostředně po zrušení letošního světového šampionátu.

V tom samém interview odpověděl na otázku, zda bude těžké skončit s hokejem nebo nadále ještě trénovat, následujícím způsobem: "Hlavně to teď musím trošku skousnout. Až pak se budu zabývat, jestli přijde nějaká slušná nabídka a jestli vůbec ještě budu mít sílu, abych šel někam daleko. Nechci teď dělat ukvapené závěry, vyhlašovat že končím a za nějaký čas to zase brát zpátky. To nemám rád. Možné je ale všechno, protože momentálně mnou cloumají opravdu velké emoce."

Nemá to skutečně Miloš Říha v těchto dnech jednoduché. O to spíš, když mu na stůl nyní přiletěla nabídka z ruské KHL, konkrétně z Čeljabinska. Tomuto ruskému celku se v letošní sezóně vůbec nedařilo, neboť ve Východní konferenci už byl horší jen Vladivostok, přičemž na kontě měl 56 bodů, tedy stejně jako Traktor. Vedení čeljabinského klubu se tak rozhodlo s koučem Vladimírem Jurzinovem mladším ukončit spolupráci. A jako o nástupci vážně uvažuje o Miloši Říhovi. Vedle něj se ještě klub zajímá i o Anvaru Gatjatulinovi, který s týmem v sezóně 2017/18 skončil na třetím místě.

Kdyby Miloš Říha přeci jenom tuto nabídku vzal, mohl by zde setkat se svými krajany, konkrétně s Lukášem Sedlákem, Tomášem Hýkou a i s reprezentačním gólmanem Romanem Willem, který se novým hráčem Čeljabinsku stane 1. května.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

hokej Miloš Říha

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 10 minutami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 8 hodinami

Změna času ovlivní i noční vlaky. České dráhy upozorňují na zpoždění

Letošní čtyřdenní velikonoční volno bude o hodinu kratší, než by mohlo být. Důvodem je změna času, kdy v noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas. České dráhy upozornily cestující, že noční vlaky tak naberou šedesátiminutové zpoždění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy