Smrt v NHL! Na následky krvácení do mozku zemřel útočník Edmontonu Cave

Toho, čeho se hokejoví fanoušci i všichni účastníci kanadsko-americké NHL nejvíc obávali, se bohužel naplnilo. V pouhých pětadvaceti letech totiž v sobotu zemřel útočník Edmontonu Colby Cave, jenž byl od úterý v torontské nemocnici kvůli krvácení do mozku. Chirurgové mu sice odstranili cystu, která mu tlačila na mozek, ovšem z následného umělého spánku, ve kterém byl na jednotce intenzivní péče a do kterého ho museli lékaři po zákroku uvést, se hokejista už neprobudil.

„S nejhlubším zármutkem oznamujeme, že Colby zemřel brzy ráno. Naše rodina je v šoku, ale víme, že byl Colby svou rodinou milovaný, stejně tak i svými přáteli a hokejovou komunitou. Děkujeme všem, že se za nás v této těžké době modlí," zveřejnila prohlášení hokejistova rodina, která nemohla Cavea v nemocnici navštěvovat kvůli pandemii koronaviru.

"Já a obě naše rodiny jsme z toho v šoku, ale víme, že náš Colby byl vroucně milován. Námi, svou rodinou, přáteli a celou hokejovou komunitou. Děkujeme všem za modlitby v této těžké chvíli," potvrdila svým prohlášením na Instagramu smrt Cobyho Vacea i jeho manželka Emily, která do poslední chvíle doufala v zázrak.

V dresu Edmontonu stihnul Colby Cave odehrát před březnovým přerušením soutěže 11 zápasů, na farmě AHL za Bakersfield pak nastoupil ke 44 duelům. Celkem ale v NHL odehrál 67 utkání, když k těm za Edmonton ještě přidáme duely za Boston, který si Cavea v roce 2015 vyhlédl coby nedraftovaného hráče. Během těchto utkání vstřelil čtyři branky a k tomu si ještěbpřipsal pět asistencí.

Více ale odehrál právě v rámci farmářské AHL, ve které nosil i kapitánské céčko v týmu Providence. Colby Cavea jako svého spoluhráče poznali i Češi Daniel Vladař, Jakub Zbořil, David Pastrňák či David Krejčí.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL smrt hokej

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy