Tohle extraliga ještě nezažila. Vítkovice potrestaly svého hráče za mobil na ledě

Pořád se najde na světě a především pak v Česku něco, co člověk do té doby nikdo neviděl. Třeba ztracený mobilní telefon na ledě během hokejového zápasu. Přesně taková skutečnost přiměla rozhodč v pátek přerušit duel 48. kola Tipsport extraligy mezi Plzní a Vítkovicemi. Nikdo se k telefonu moc neměl a nejprve skončil na plzeňské střídačce. Nakonec vyšlo najevo, že mobil, na kterém zřejmě před tím než ho daný hráč ztratil něco sledoval, patřil vítkovickému Janu Hruškovi, jemuž měl během utkání vypadnout z kalhot. Podle slov samotného hokejisty šlo o nešťastnou náhodu, že mu mobil zapadl o přestávce do výstroje, pokuta ho ale i tak neminula. Dle vítkovického klubu tím hráč totiž porušil interní předpisy.

"Celý tenhle incident mě mrzí. Mobilní telefon jsem s sebou na led rozhodně nebral vědomě, rozhodně na něj nemám na kalhotách nějakou kapsu nebo něco podobného. Zapadl mi do výstroje nešťastnou náhodou o přestávce, já si toho nevšiml a nevědomky jsem s ním ve výstroji odešel na led," uvedl k bizarnímu incidentu během zápasu Hruška.

Vše se událo ve 22. minutě utkání, kdy rozhodčí Pavel Hodek přerušil zápas a sám byl překvapen, co na ledě vidí. Přístroj Hruškovi podle všeho vypadl z výstroje během jeho prvního střídání po návratu z první přestávky. "Naštěstí na něj nikdo nenajel a nezranil se o něj," řekl ještě Hruška, jehož musel potěšit i ten fakt, že samotný mobil taktéž přežil bez úhony.

Sotva duel mezi Plzní a Vítkovicemi skončil, na sociálních sítích už tehdy bylo jasné, co je jejich největším hitem. Právě tento incident se ztraceným mobilem. Vedení vítkovického klubu se za něj veřejnosti omluvilo: "Došlo k nešťastné náhodě, která se ale přihodit jednoznačně neměla. I v našem interním disciplinárním řádu je, že mobilní telefon do kabiny během zápasu či tréninku nepatří. Samozřejmě s ohledem na to je absolutně nepřípustné, aby hráč měl mobilní telefon u sebe ve výstroji přímo na ledě."

Podle samotného sportovního ředitele Vítkovic Romana Šimíčka pak Hruška za to zaplatí pokutu. Jak velkou, nesdělil. "Věřím, že to bude výstrahou i pro ostatní," dodal.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Vítkovice hokej

Aktuálně se děje

před 9 minutami

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy