Trápící se Pardubice má nově pozvednout Král. Ve spolupráci se Sýkorou a Rolinkem

Hokejové Pardubice měly před touto sezónou 2020/21 velké ambice, zvláště poté, co do východočeského klubu přišel nový majitel Petr Dědek. Ten si představoval, že pardubický kádr bude hrát úplně jiný hokej a že se tak nebude nacházet na chvostu extraligové tabulky jako nyní. Právě skutečnost, že je tomu přesně naopak, tak přiměla Petra Dědka k tomu, aby v sobotu rozhodl o změně realizačního týmu. Klubové vedení tak tedy odvolalo nejen dosavadního kouče Milana Razýma, ale i jeho dva asistenty Michala Mikesku a Petra Čáslavu. Novým hlavním trenérem se naopak stává Richard Král, který bude mít za své pobočníky legendy pardubického hokeje Petra Sýkoru a Tomáše Rolinka.

Členem nového realizačního týmu pardubického Dynama bude mimo jiné i bývalý obránce David Havíř, který doposud pracoval u pardubického dorostu. Někdejší vyhlášený pardubický kanonýr Petr Sýkora bude tedy dalším asistentem, jenž bude mít na starost indivviduální dovednosti hráčů a skauting. Tomáš Rolinek, kapitán posledních mistrů světa z roku 2010, jenž začátkem listopadu ukončil hráčskou kariéru, zase bude týmovým manažerem.

„Mám velkou radost, že se podařilo složit trenérský tým utvořený z pardubických legend a srdcařů, kteří udělají všechno pro úspěch. Držím palce a přeji hodně štěstí," uvedl v prohlášení ke změnám v týmu většinový vlastník Dynama Petr Dědek. „Milan Razým, Michal Mikeska a Petr Čáslava odvedli velký kus práce při loňské záchraně extraligy, za což jim patří velký dík. Bohužel se nepovedl start do nové sezony i třeba kvůli absencím několika zkušených hráčů. Nicméně nejsme spokojení s herním projevem týmu, a proto dochází k tomuto kroku," doplnil ho pak ještě sportovní ředitel Dušan Salfický.

Pro Richarda Krále to nebude první angažmá v roli trenéra Pardubic. Právě v této funkci v tomto klubu působil už v sezóně 2015/16, kdy se tak stal nástupcem Miloše Říhy mladšího. Jenže tehdy tam dlouho nevydržel,  za pouhé tři měsíce byl vyměněn Peterem Draisaitlem. V realizačním týmu pardubického "áčka" se pak Král objevil ještě předminulou sezónu, kdy byl asistentem, další dvě sezóny měl na starost především tamní juniory. Kromě toho je pak ještě šéftrenérem Akademie Českého hokeje v Pardubicích.

Po pěti letech se tak tedy Richard Král opět vrací k pardubickému kormidlu coby hlavní trenér. „Je to očekávání a bude to těžké. Zápasů je opravdu hodně, třikrát týdně hrajeme, bude to zápřah. Ale zároveň je to výzva a já se na ni těším. Mám k sobě super kluky a věřím, že tým bude fungovat a že to půjde," uvedl Král a pokračoval: „Teď je nejvíce potřeba zapracovat na hlavách hráčů. Zvedli se vydařeným koncem loňské sezony, nyní jsou ale zase dole. Známe to všichni dobře i z našich hráčských kariér."

Co se týče jeho předchůdce, devětapadesátiletého stratéga Milana Razýma, tak ten se objevil na lavičce Východočechů během loňského prosince, kdy nahradil Radka Bělohlava. Minulá sezóna taktéž nebyla z pohledu pardubického bůhvíjaká, přesto se Razýmovi klub v extralize udržet podařilo a to i za cenu toho, že se mu muselo objevit na čele mnoho nových vrásek. Nyní je Ryzým prvnímm odvolaným trenérem v extraligovém ročníku 2020/21.

Pro Krále teď čeká pikantní trenérská premiéra. Pardubice se totiž v neděli utkají s Třincem, kde právě Král mezi lety 1995 až 2005 coby hráč působil.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Pardubice hokej

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy