Třetí finále v Praze ovládl Třinec. Rekordní návštěva byla zastíněná hozenou mincí

V pátek se v pražské O2 Areně uskutečnil třetí zápas finálové série play-off Tipsport extraligy mezi Spartou a Třincem. Do Prahy se tato série přestěhovala za stavu 1:1. Zatímco druhý zápas v Třinci ovládli sparťané, tentokrát jim to oplatili třinečtí v Praze. I tetokrát vstřelil jako první gól Pražané zásluhou Řepíka, dále pak ale ztroskotávali na nepřesných zakončení svých akcí, to Třinec byl přesnější a otočil tak skóre na 3:1. V závěru, jenž byl poznamenán emocemi na ledě i v hledišti, když z hlediště letěli na třineckou střídačku nejrůznější předměty včetně mince na Milana Douderu, se sparťanům povedlo už jen zkorigovat na konečných 2:3 pro Třinec. To vše za rekordní návštěvy 17.220 diváků.

Začátek třetího zápasu byl vyrovnaný z obou stran a na první gól duelu se tentokrát čekalo do 10. minuty. Právě tehdy se opět jako první do vedení dostali sparťané a to díky Řepíkovi, jenž v tomto play-off svým střeleckým apetitem významně přispěl Spartě k cestě do finále. Následovaly na obou stranách přesilové hry, ale ani jedna nakonec nebyla soupeřem využita.

V úvodu druhého dějství byl blízko ke skórování Ondřej Kovařčík, ve své příležitosti ale si tehdy na gólmana Hudáčka nepřišel. Stejně tak na druhé straně neuspěl orman proti Kacetlovi.

Když se psala 29. minuta, Slezanům se podařilo tolik kýžené vyrovnání. Stalo se tak při třinecké přesilovce, kterou díky svému důrazu na brankovišti využil dorážející Marcinko, 1:1. Následně dostali možnost dvou přesilových her Pražané, ale recept na gólmana Kacetla tehdy nenalezli.

Když se blížila druhá třetina ke svému závěru, byla k vidění divoká pasáž, při které bylo vidět několik přečíslení na obou stranách. Nakonec z jednoho z takového uspěli ve 38. minutě třinečtí, na jehož konci přesná střela Nestrašila, jenž tak dokončil předcházející Kundrátkovu akci, 2:1 pro Třinec.

Ve třetí třetině se hosté uchýlili spíše k defenzivnímu hokeji, díky kterému tak čekali na brejkové příležitosti. Jednu takovou dostali ve 48. minutě, kdy pak Roman vybídl před sparťanskou brankou Draveckého k zakončení a ten se nemýlil, 3:1 pro Třinec.

Jak se blížil závěr zápasu, stoupaly emoce a to na ledě, kde se Pražané věnovali spíše rozhodčím a to po několika odpísknutých těsných ofsajdech i po faulech. Všechny situace ale byli navzdory pískotu diváků z hlediště správně rozhodnuty. Nicméně to nezabránilo pěstím na ledě, stejně jako házením nepovelených předmětů z hediště na kluziště. A i na třineckou střídačku. V jeden moment pak třineckého hráče Milana Douderu trefila do obličeje mince.

Téměř dvě minuty před koncem tak hrozilo i předčasné ukončení duelu, nakonec se ale dohrála sparťané ještě při power-play snížili na 2:3, když se trefil šestnáct vteřin před koncem Kaše. Na víc už se ale domácí nezmohli a tak tedy vedlou třinečtí ve finále 2:1 na zápasy.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas (22.4.2022):

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)Branky a nahrávky: 10. Řepík (Sobotka, Forman), 60. D. Kaše (Němeček. Řepík) - 29. Marcinko (Marinčin, Hrňa), 38. Nestrašil (Kundrátek), 48. Dravecký (M. Roman, Hrehorčák). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc T. Dvořák - Dravecký oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 17.220 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Sestavy:

Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec hokej

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy