Vítkovice už znají nový trenérský štáb. Do klubu se vrací jako kouč Miloš Holaň

Po posledních nevydařených výkonech vítkovického klubu, které předvedl především v posledních dvou duelech s Pardubicemi a s Olomoucí, vedení tohoto klubu v neděli rozhodlo odvolat dosavadní trenérský štáb v čele s Mojmírem Trličíkem. O den později už je známá náhrada za něj. Novým vítkovickým koučem tak je po pondělku Miloš Holaň, jenž se tak do klubu vrací po dlouhých 14 letech. Asistovat mu pak budou současný sportovní ředitel Roman Šimíček a dosavadní kouč dorostu a asistent trenéra u reprezentační sedmnáctky Radek Phillip.

Dosud Miloš Holaň naposledy působil coby trenér prvoligové Poruby, kde byl poslední dvě sezóny až do letošního léta. Od té doby byl Holaň bez angažmá. Nyní se vrací do Vítkovic, tedy do klubu, ve kterém začínal nejen jako hráč, ale i jako trenér.

Mezi lety 2004 až 2006 totiž ve Vítkovicích asistoval Vladimíru Vůjtkovi, v sezóně 2006/07 pak povýšil na hlavního trenéra tohoto ostravského extraligového klubu. Tehdy ale jeho angažmá netrvalo příliš dlouho, za chvíli byl totiž nahrazen Miroslavem Fryčerem.

Do té doby, než se nyní po dlouhých 14 letech opět vrátil do Vítkovic, sbíral trenérské zkušenosti u jiných extraligových celků a to třeba ve Spartě, Mladé Boleslavi či v Pardubicích. Kromě toho treénoval i v zahraničí, třeba na Slovensku Zvolen a Trenčín, v Norsku Lillehammer, v Rakousku Feldkirch, v Bělorusku Grodno a na Ukrajině Barkut Kyjev.

Připomeňme, že Vítkovice už pět zápasů za sebou nevyhráli a i proto se tak aktuálně v extraligové tabulce nacházejí až na devátém místě. Nejbližším zápasem pro Vítkovice bude ten úterní, kdy se od 17:30 ukážou v Litvínově.

Vítkovice jsou pak druhým extraligovým celkem, který v této sezóně 2020/21 sáhl ke změně trenérského štábu. Tím prvním se staly Pardubice, kde se nedávno stal novým koučem Richard Král, jenž tam nahradil Milana Razýma.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Vítkovice hokej

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Hamás ukázal jednoho z rukojmích. Izrael je chce v Rafáhu všechny osvobodit

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy