Vladimír Růžička se vrací na extraligovou scénu. Do svých služeb ho povolal Hradec

V tuzemském hokejovém zákulisí se o tom šuškalo posledních několik dní s tím, že o jeho služby stojí nejméně dva extraligové kluby a to Litvínov a Hradec Králové. Nakonec zvítězila druhá jmenovaná varianta, nebot v Litvínově coby kouč zůstal navzdory všem spekulacím Jiří Šlégr. Vladimír Růžička, jenž dosud působil jako konzultant v prvolugové Kadani poté, co skončil v Chomutově, se kterým se letos na jaře neudržel v extralize, se tedy nakonec objeví na lavičce Hradce Králové, přičemž ani tam dosavadní trenér Tomáš Martinec kupodivu nekončí. Oba totiž budou tvořit hned trenérské duo.

K příchodu Vladimíra Růžičky do realizačního týmu Hradce Králové sáhlo klubové vedení i přesto, že se proti němu v předešlých zápasech ohradili svými transparenty fanoušci tohoto klubu. Pro šestapadesátiletého kouče je to tak návrat do extraligy poté, co v ní v minulosti působil jako trenér pražské Slavie a naposledy i Chomutova, se kterým však po minulé sezóně 2018/19 sestoupil do druhé české nejvyšší hokejové soutěže. O tom, že to je bývalý vynikající útočník, jenž s reprezentací coby hráč byl u zlatého Nagana 1998 a jenž coby trenér s národním týmem došel ke zlatům (2005 a 2010), snad netřeba dlouze mluvit.

Jak úspěšná bude nyní jeho spolupráce s dosavadním hlavním koučem Hradce Tomášem Martincem, to záleží i na tom, jestli se oba dokáží shodnout na směru, jakým se hradecký hokej vydá. Jedním z nejbližších úkolů pak pro tuto duo bude, vybrat si své nové spolupracovníky do realizačního týmu.

Poprvé se jejich spolupráce naplno ukáže v pátek v duelu proti Vítkovicím a klubové vedení si od ní slibuje nejen zlepšené výsledky, ale i herní projev východočeského mužstva. "Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí," řekl konkrétně Miroslav Schön, prezident a spolumajitel klubu.

Právě probíhající sezóna 2019/2020 sice z pohledu Hradce nezačala špatně, vždyť z prvních pěti zápasů vyhráli hned čtyři, v následujících pěti duelech vyzněla ale bilance přesně naopak, přičemž tak z nich získali pouhé tři body. Kromě extraligy bojují hradečtí i na scéně hokejové Ligy mistrů, kde se jim podařilo vyhrát skupinu a bude se tak účastnit play-off. Přesto všechno se nakonec přeci jen Růžička stal členem hradeckého realizačního týmu a neodvrátila to ani výhra Východčechů v posledním extraligovém zápase nad úřadujími mistři z Třince 1:0 po samostatných nájezdech. Aktuálně se Hradec nachází na šestém místě tabulky se sedmibodovou ztrátou na první Brno.

Změna v čele realizačního týmu Hradce je již třetí takovou změnou od začátku letošního extraligového ročníku 2019/2020. Nejprve byl vyměněn kouč Pardubic Ladislav Lubina, po kterém tam kormidlo převzal jeho dosavadní asistent Radek Bělohlav, minulý týden pak změnu hklásili ve Zlíně, kde Antonína Stavjaňu nahradil navrátilec Robert Svoboda.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Vladimír Růžička HC Hradec Králové hokej

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bývalý kancléř Mynář čelí obžalobě kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy