Zámořské profesionální soutěže uzavřou kvůli koronaviru šatny

Čtyři americké profesionální soutěže se v rámci opatření proti šíření koronaviru rozhodly uzavřít hráčské šatny pro osoby zvnějšku, mimo jiné zástupce médií. Ode dneška tak budou mít do kabin klubů hokejové NHL, basketbalové NBA, fotbalové MLS a baseballové MLB přístup pouze samotní hráči a členové realizačních týmů.

Na neurčito je tak zrušena v zámoří běžná praxe, že novináři dělají rozhovory s hráči přímo v šatnách. "Přístup médií (k hráčům) bude zajištěn na určených místech mimo kabiny," uvedli zástupci soutěží, mezi nimiž není liga amerického fotbalu NFL, jejíž sezona v únoru skončila Super Bowlem.

Ještě před kolektivním prohlášením podobná opatření zavedly o víkendu některé týmy hokejové NHL. Zástupci NBA zase specifikovali, že při rozhovorech musí být mezi novináři a respondenty dodržena vzdálenost šest až osm stop (1,8 až 2,5 metru).

Epidemie nového typu koronaviru zatím na rozdíl od Evropy či Asie profesionální sport v Severní Americe ovlivňovala jen minimálně. V neděli už ale organizátoři kvůli obavám z šíření viru zrušili velký tenisový turnaj v kalifornském Indian Wells a v ohrožení jsou domácí zápasy hokejistů San Jose Sharks.

Po úmrtí ženy na COVID-19, o kterém informala NBC, totiž v pondělí zakázal kalifornský okres Santa Clara, jehož správním městem je San Jose, minimálně do konce března akce s více než 1000 návštěvníky. Sharks mají v březnu odehrát tři domácí zápasy a zatím není jasné, zda se uskuteční bez diváků, budou odloženy či se přesunou do jiné haly. Nařízení okresu ovlivní také mimo jiné program fotbalistů San Jose Earthquakes v MLS.

Související

Vláda ČR

Vláda jmenovala nového ředitele GIBS a řešila starty ruských sportovců v Česku

Novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se od 7. září stane dosavadní náměstek Vít Hendrych. Jeho jmenování navrhla Petru Fialovi vláda na jednání ve středu 6. září 2023 a premiér jej ještě týž den ředitelem jmenoval. Vláda se zabývala také problematikou startů ruských a běloruských sportovců v České republice a projednala i návrh novely zákona o soudnictví ve věcech mládeže.

Více souvisejících

sport NHL NBA Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy