Lyžování

Související články:

Ester Ledecká

Ledecká zopakovala v Super-G sobotní umístění v elitní desítce ze sjezdu

Ester Ledecká dokázala zopakovat v neděli v rakouském Zauchensee včerejší umístění v první desítce, když po sobotním sjezdu se takto umístila tentokrát i v Super-G. Zatímco v sobotu skončila na osmém místě, v neděli se umístila ještě o místo níže, tedy na devátém. Super-G v Zauchensee pak ovládla Italka Federica Brignoneová.
Ester Ledecká

Slibná forma před OH. Ledecká se po návratu na lyže ve sjezdu umístila v TOP 10

Česká sportovkyně Ester Ledecká v sobotu potvrdila, že se krátce před Zimními olympijskými hrami v Pekingu dostává do formy vedle snowboardu i na lyžích. V rakouském Zauchensee se česká reprezentantka dokázala svým výkonem umístit na velice slušném osmém místě. Závod, který poznamenal i pád držitelky červeného dresu pro vedoucí závodnici Světového poháru Italky Goggiaové, pak nakonec opanovala Švýcarka Lara Gutová-Behraniová následovaná druhou Němkou Weidleovou a třetí Rakušankou Siebenhoferovou.
Běh na lyžích (ilustrační foto)

Český běh na lyžích má problém. Kamion servismanů musel být po nehodě odstaven

Český běh na lyžích zažívá snový start do nové zimní sezóny 2021/22 a to především zásluhou reprezentanta Martina Nováka. Ten jak v Ruce, tak i v Lilehammeru skončil na výtečném patém místěa stává se tak pomalu ale jistě dalším českým želízkem v ohni pro nadcházející Zimní olympijské hry v Pekingu. Parádní úvod ale nyní dostal nečekanou překážku. Kamion českého servisního týmu totiž cestou z Lillehammeru do Davosu, kde bude pokračovat seriál Světového poháru.
Ester Ledecká

Ledecká slaví druhé nejlepší umístění v super-G. V Ga-Pa skončila na šestém místě

Pouhý týden po jejím hrozivém pádu do ochranných sítí ve švýcarské Crans Mortaně absolvovala česká reprezentantka v alpském lyžování Ester Lededcká v německém Ga-Pa další závod super G v rámci letošního Světového poháru. A opět zabojovala a opět to pro Ledeckou přineslo ovoce. Konkrétně šestou příčku, což je pro ni druhé nejlepší umístění v super-G v rámci Světového poháru. Od zisku cenného kovu z tohoto závodu ji dělilo pouhých 26 setin, za ccož může především její chyba na druhém mezičase. Závod pak ovládla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, která tak nadále vede v celkové klasifikaci SP.
Ester Ledecká

Ledecká potvrdila pověst bojovnice. Po sobotním pádu v nedělním super-G dojela patnáctá

Všichni čeští sportovní fanoušci byli jistě zvědavi na to, jak na tom bude česká reprezentantka nejen ve snowboardingu, ale i v alpském lyžování Ester Ledecká poté, co v sobotu ve sjezdu v Crans Mortaně tvrdě narazila do ochranných sítích v rychlosti 109 kilometrů za hodinu. Z něho vyvázla svěřenkyně kouče Tomáše Banka pouze s roztrženým rtem a prakticky ten samý den večer oznámila, že se rozhodně chystá na start nedělního super-G. Jak řekla, tak učinila. V Crans Mortaně se super-G zúčastnila a nakonec v něm skončila na patnácté pozici.
Ester Ledecká

Nějaké volno po tvrdém pádu? Ani náhodou! Ledecká pojede další závod už v neděli

Tvrdý pád Ester Ledeckou jen tak ze závodění nevyřadí. Jakkoli její karambol, po kterém v sobotním sjezdu v Crans Mortaně skončila v ochranné síti, vypadal zprvu šíleně a to až tak, že se z toho nejen fanouškům, ale i soupeřkám zastavil dech, tak svěřenkyně trenéra Tomáše Banka už figuruje ve startovní listině na nedělní super-G konajícího se taktéž v Crans Mortaně.
Ester Ledecká během sjezdu v Crans Montaně.

Ledecká další závod v Crans Mortaně tentokrát nedokončila. Potkal ji tvrdý pád

Česká reprezentantka nejen ve snowboardingu, ale i v lyžování Ester Ledecká navnadila české sportovní fanoušky svým skvělým druhým místem v pátečním závodě v Crans Mortaně. V té samé destinaci lyžařky absolvují sjezd i v sobotu a tudíž měli čeští fanoušci opět své oči na stopkách. Ester Ledecká vyjela na trať se startovním číslem sedm a v první polovině trati vypadala jízda české závodnice hodně nadějně. Pak ale v rychlosti 109 kilomtrů za hodinu tvrdě narazila do ochranné sítě, kvůli čemuž se zastavil dech nejen jejím soupeřkám, ale především českým fanouškům. Nakonec z toho všeho Ledecká vyvázla pouze s roztrženým rtem a záhy dávala všem najevo, že je jinak v pořádku. Závod vyhrála Italka Soffia Goggiaová, druhá skončila Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, třetí pak další Italka Curtoniová.
Lyžování

Dubovská bude na finské Levi vzpomínat v dobrém. Ve slalomu skončila desátá!

Skvělý start do nové sezóny Světového poháru v alpském lyžování si o tomto víkendu připsala na své konto česká reprezentantka Martina Dubovská. O tomto víkendu se totiž jely dva závody ve slalomu ve finském Levi a zatímco v sobotu v něm skončila na slušném třináctém místě, v neděli si toto umístění ještě více vylepšila. Po prvním kole figurovala na parádním osmém místě, nakonec po kole druhém mohla být spokojena i za konečné 10. místo. Stejně jako v sobotu, tak i v neděli závod ve finském Levi ovládla Slovenka Petra Vlhová.
Běžecké lyžování (ilustrační foto)

Razýmová si ve stíhačce polepšila o dvě místa. I tentokrát zvítězila Norka Johaugová

Čceští sportovní fanoušci si v rámci Světového poháru běžeckého lyžování, který má o tomto víkendu zastávku v Novém Městě na Moravě, opět přišli na své. Po sobotním závodě volnou technikou, kde se blýskly dvě české reprezentantky Kateřina Razýmová a poměrně nečekaně i Kateřina Janatová takovými výkony, které je dostaly do první patnáctky, se i v nedělním stíhacím závodě těmto Češka dařilo. Nejen že se Kateřině Razýmové podařilo vylepšit si své umístění ze soboty a v neděli skončila osmá, také Kateřina Janatová potvrdila, že se nachází aktuálně v životní formě a taktéž ve stíhačce bodovala, když skončila šestnáctá. Triumf si v neděli zopakovala Norka Therese Johaugová, která si zdviojnásobila náskok, jenž si vypracovala v sobotním závodě volnou technikou.
Běh na lyžích (ilustrační foto)

Běžecké lyžování v Česku na vzestupu. Na SP na Vysočině se dvě Češky dostaly do patnáctky

Do Nového Města na Moravě se opět vrátil Světový pohár v běhu na lyžích a hned první závodní den tohoto podniku nejen že navnadil české fanoušky na další závody, které se ještě o tomto víkendu ve Vysočina Areně budou konat, ale především potvrdil, že hlavně mezi ženami se začíná českému běžeckému lyžování opět dařit. Česká jednička mezi ženami Kateřina Razýmová v Novém Městě na Moravě pouze potvrdila, že tato sezóna ji zastihla ve velice slušné formě a nakonec taó tak byla ona, která uzavírala elitní desítku po závodě na 10 kilometrů volnou technikou. V první patnáctce to však nebylo jediné české jméno. Životní závod před domácím publikem totiž ještě zajela Kateřina Janatová, která se nakonec umístila na třináctém místě. Na čele závodu se žádné překvapení nekonalo. Nejlépe tento závod zvládla Norka Therese Johaugová, tedy dosavadní vedoucí žena seriálu Světového poháru. V cíli byla o půl minuty dříve než druhá Ruska Natalja Něprjajevová. Třetí pak sdkončila další norská reprezentantka Heidi Wengová.
Soudy, ilustrační fotografie

Dluhy z lyžařského mistrovství? Liberec a svaz nenesou odpovědnost, soud zamítl žalobu

Český lyžařský svaz a Liberec nenesou odpovědnost za dluhy z libereckého mistrovství světa v klasickém lyžování. Soud dnes nepravomocně zamítl žalobu dodavatelských firem. Sdružení firem se už více než osm let domáhá částky přes 37 milionů korun a úroků. Svaz i město od počátku odmítají, že by měly převzít odpovědnost za primárního dlužníka - organizační výbor šampionátu OC Fis Nordic, jenž skončil v insolvenci.
Ester Ledecká

Ledecká na olympijskou pohádku nenavázala. Ve Švédsku nedojela

Åre - Celý lyžařský svět čekal, jak si povede olympijská šampionka v SuperG Ester Ledecká na svém prvním závodě v této disciplíně po konci her. Její jízda se ve švédském Åre nevyvíjela vůbec špatně, ale dcera slavného zpěváka nakonec závod nedokončila.
Lyžař v letu, ilustrační foto

Děsivý pád na ZOH! Kanadský skikrosař skončil v nemocnici

Pchjongčchang - Ve středečním olympijském závodu ve skikrosu mužů se při jízdě zranil kanadský reprezentant Chris Del Bosco. Před nájezdem na skok se jen tak držel na lyžích, což ho vyvedlo z koncentrace. Jeho pád byl opravdu hrůzostrašný.
Ester Ledecká

Vítězství Ledecké? Ještě to vstřebáváme, říká trenér Ondřej Bank

Pchjongčchang/Praha - Trenér Ester Ledecké a někdejší lyžařský závodník Ondřej Bank popsal důvody zlatého a nečekaného úspěchu své svěřenkyně. Podle trenéra bylo také zvláštní, že předseda Mezinárodního olympijského výboru už předem gratuloval Rakušance k vítězství, když Ledecká byla při trénincích rychlejší.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy