Ledecká potvrdila pověst bojovnice. Po sobotním pádu v nedělním super-G dojela patnáctá

Všichni čeští sportovní fanoušci byli jistě zvědavi na to, jak na tom bude česká reprezentantka nejen ve snowboardingu, ale i v alpském lyžování Ester Ledecká poté, co v sobotu ve sjezdu v Crans Mortaně tvrdě narazila do ochranných sítích v rychlosti 109 kilometrů za hodinu. Z něho vyvázla svěřenkyně kouče Tomáše Banka pouze s roztrženým rtem a prakticky ten samý den večer oznámila, že se rozhodně chystá na start nedělního super-G. Jak řekla, tak učinila. V Crans Mortaně se super-G zúčastnila a nakonec v něm skončila na patnácté pozici.

Její nedělní výkon, i když z toho byla nakonec až 15. místo, byl velice slušný s ohledem na to, s čím si musela během tohoto víkendu projít. Bylo znát, že má Ledecká z tratě v Crans Mortaně po sobotním pádu respekt, nebylo se čemu divit. A i když při posledním skoku udělala menší zaváhání, nakonec do cíle dorazila a to se ztrátou na čelo závodu 1,90 sekundy.

"Já jsem spokojenej moc, do poslední chvíle jsme nevědeli, jestli Ester pojede. Nakonec se rozhodla, že do toho půjde. Bolí jí rameno, pravá strana hýždí, ale zvádla to," nechal se slyšet po závodě v rozhovoru pro Českou televizi trenér Tomáš Bank. Ten pak potvrdil další plány, které má do dalších dní krátce před mistrovství světa v alpském lyžování se svou svěřenkyní. Ta se má představit v dalších závodech na lyžích v Ga-Pa. "Asi tam vynecháme nějaký trénink, ale máme v plánu tam jet," dodal.

Nejlépe náročnou trať super-G v Crans Mortaně, kterou nedokončilo hned několik závodnic včetně třeba Slovenky Petry Vlhové se startovním číslem 1 či domácí Švýcarka Wendy Holdenerová, zajela jiná domácí závodnice Lara Gutová-Behramiová. Ta se startovním číslem 9 zajela trať výtečně bez jakýchkoliv velikých i malých chyba v tu chvíli vedoucí Italku Brignoneovou překonala o více než vteřinu.

To další italská závodnice, kterým se mimochodem jinak v posledních dnech daří, Sofia Goggiová tentokrát závod nedokončila, když po posledním skoku minula poslední bránu. Jinak by tato italská favoritka dojela na druhém místě. Překvapením se pak stala Rakušanka Tamara Tipplerová, jež tentokrát zajela svou nejlepší jízdu v sezóně, když na první Gutovou-Behramiovou ztratil 93 setin a skončila na druhé pozici.

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 7 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 8 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy