Nějaké volno po tvrdém pádu? Ani náhodou! Ledecká pojede další závod už v neděli

Tvrdý pád Ester Ledeckou jen tak ze závodění nevyřadí. Jakkoli její karambol, po kterém v sobotním sjezdu v Crans Mortaně skončila v ochranné síti, vypadal zprvu šíleně a to až tak, že se z toho nejen fanouškům, ale i soupeřkám zastavil dech, tak svěřenkyně trenéra Tomáše Banka už figuruje ve startovní listině na nedělní super-G konajícího se taktéž v Crans Mortaně.

Už po pár chvílích poté, co vjela v obrovské rychlosti 109 kilometrů za hodinu do ochranné sítě, dala Ester Ledecká všem najevo zdviženým palcem, že je v pohodě. Vyvázla z toho akorát s roztrženým rtem. "Je trošku rozbitá a má rozseknutý ret, jinak by to nemělo být nic vážného," řekl po závodě v rozhovoru pro Českou televizi Tomáš Bank.

Ten ještě ani v sobotu dopoledne netušil, zda se zimní obojživelnice schopná jezdit jak na snowboardu, tak na lyžích v neděli v super-G objeví. "Uvidíme, jak na tom bude," uvedl jen tehdy. Nakonec se ve startovní listině nedělního závodu objevuje a to se startovním číslem 15. Bude tak chtít zase určitě navázat na svůj prosincový výkon v sudper-G ve Val d'Isere, kde triumfovala a připsat si tak své druhé vítězství ve Světovém poháru.

Přestože Ledeckou musela po sobotním závodě odvézt sanitka se zraněním v obličeji odvézt do nemocnice v Sionu, po vyšetření nic neztratila na své tradičně dobré náladě. "Zavolám Ondrovi (Bankovi) a Bode Millerovi, nacvičím jízdu po sítích. Počechrala jsem sítě, ale nepodařilo se mi je překousnout...," sdělila pak s úsměvem novinářům. Připomněla tak lyžaře, kteří mají mnoho zkušeností s tvrdými pády a karamboly.

Kouč Tomáš Bank pak vysvětlil, proč Ledecká nakonec skončili v sítích. Podle něj v kritickém momentu najela do brány rychleji než jak tomu bylo v předchozích jízdách. "Pravděpodobně měla v té bráně, kde spadla, o hodně vyšší rychlost než v minulé dny. Ta stopa, kterou měla prohlídnutou, už nestačila. Měla tu bránu málo najetou, jela tam moc napřímo," řekl.

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy