Razýmová si ve stíhačce polepšila o dvě místa. I tentokrát zvítězila Norka Johaugová

Čceští sportovní fanoušci si v rámci Světového poháru běžeckého lyžování, který má o tomto víkendu zastávku v Novém Městě na Moravě, opět přišli na své. Po sobotním závodě volnou technikou, kde se blýskly dvě české reprezentantky Kateřina Razýmová a poměrně nečekaně i Kateřina Janatová takovými výkony, které je dostaly do první patnáctky, se i v nedělním stíhacím závodě těmto Češka dařilo. Nejen že se Kateřině Razýmové podařilo vylepšit si své umístění ze soboty a v neděli skončila osmá, také Kateřina Janatová potvrdila, že se nachází aktuálně v životní formě a taktéž ve stíhačce bodovala, když skončila šestnáctá. Triumf si v neděli zopakovala Norka Therese Johaugová, která si zdviojnásobila náskok, jenž si vypracovala v sobotním závodě volnou technikou.

Stejně jako v sobotu, tak i v neděli pokračovala česká běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová ukázala, proč v této sezóně Světového poháru patří do širší světové špičky. V neděli si totiž na Vysočině dojela pro svůj třetí nejlepší výsledek v kariéře, když skončila osmá a navázala tak na své jednak páté místo z listopadového závodu v Ruce a jednak také na sedmou pozici z prosincového závodu v Davosu.

Po celou dobu stíhacího závodu těžila Razýmová z toho, že po většinu času jela ve společnosti s finskou závodnicí Karrtou Niskanenovou a byla to nakonec právě tato severská běžkyně, která Razýmovou porazila o tři sekundy. Stíhací závod se nad míru vydařil i dvadvacetileté Kateřině Janatové, která se umístila opět do první dvacítky, oproti sobotnímu volnému závodu si pohoršila závodnice z Jilemnice pouze o tři příčky a do cíle tak dojela šestnáctá. Celou dobu však držela krok s trojnásobnou olympijskou vítězkou Charlotte Kalleovou ze Švédska. Ta nakonec obsadila dvanáctou příčku.

Závod opět ovládla Norka Therese Johaugová, která prottnula cíl v čase, díky němuž měla 1:04,8 minuty náskoku před druhou Ruskou Natalijí Něprjajevovou, která v závěru dokázala odolat dvěma pronásledujícím Norkám Ingvild Flugstadové Östbergové a Heidi Wengové. Razýmová na Johaugovou pak ztratila téměř dvě minuty.

Další Češky se pak už na bodovaná umístění nedostaly. Nejblíže k nim však měla šestařicátá Petra Nováková.

Závody SP v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě (19.1.2020):

Ženy - stíhací závod 10 km klasicky:

1. Johaugová (Nor.) 26:49,72. Něprjajevová (Rus.) -1:04,83. Östbergová,4. H. Wengová (obě Nor.) obě -1:06,05. Pärmäkoskiová (Fin.) -1:49,16. Anderssonová (Švéd.) -1:49,47. Niskanenová (Fin.) -1:56,78. Razýmová (ČR) -1:59,59. Hagaová (Nor.) -2:06,810. Digginsová (USA) -2:12,0

...

16. Janatová -2:40,436. Nováková -4:21,649. Schützová -5:55,750. Hynčicová -6:08,355. Moravcová -7:10,256. Havlíčková -7:32,257. Sixtová -7:41,360. Holíková (všechny ČR) -8:39,8

Průběžné pořadí SP (po 19 z 38 závodů):

1. Johaugová 14092. H. Wengová 9523. Něprjajevová 9394. Digginsová 7205. Jacobsenová (Nor.) 6996. Maubetová Bjornsenová (USA) 622

...

26. Razýmová 21637. Janatová 10944. Nováková 6775. Beranová (ČR) 15

Související

ČEZ Jizerská 50

Jizerská padesátka se letos neuskuteční. Počasí je proti

Legendární závod v běžeckém lyžování Jizerská padesátka se letos neuskuteční. Proběhnout měl příští týden. Organizátoři v sobotu oznámili, že kvůli aktuálnímu teplému počasí a předpovědi na příští dny není možné závod uskutečnit. 

Více souvisejících

běžecké lyžování Lyžování

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 33 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy