Míčové sporty

Související články:

Čeští hráči na ME v házené mužů

Politické vztahy maří MS v házené

Dauhá - Již dva státy odmítly účast na blížícím se MS v házené. Oba státy mají vyhrocené politické vztahy s pořadatelem turnaje, Katarem. Katar má neshody s Bahrajnem, Saudskou Arábií a Spojenými arabskými emiráty.
České volejbalistky ovládly turnaj Grand Prix

České volejbalistky ovládly turnaj Grand Prix

Brno – České volejbalistky pokračují ve skvělých výkonech. Na druhém turnaji Grand Prix, který se konal v Brně, nejdříve porazily Alžírsko i Mexiko a v neděli zdolaly také Kazachstán. České hráčky tak na dvou turnajích vybojovaly ze šesti zápasů šest výher a zcela suverénně vyhrály skupinu s označením 3 a zahrají si turnaj Final Four. Ten se koná v polovině srpna v bulharském Samokovu.
Nejlepší basketbalisty jsou opět Satoranský a Vítečková

Nejlepší basketbalisty jsou opět Satoranský a Vítečková

Mariánské Lázně – Nic se nezměnilo. Nejlepším českým basketbalistou za minulou sezonu byl zvolen Tomáš Satoranský, nejlepší basketbalistkou se stala Eva Vítečková, anketa tedy dopadla úplně stejně, jako v sezoně 2012/2013. O nejlepších českých basketbalistech rozhodli svými hlasy trenéři, hráči, vedení basketbalové federace, ale také novináři.
Ilustrační fotografie

Skandál v házené aneb Němci a prapodivná cesta na MS

Dauhá - V katarském Dauhá se bude v lednu konat mistrovství světa v házené. Díky bohatým šejkům se na něm rozhodně nebude šetřit a rekordní má být kromě nákladů i jeho sledovanost. Už teď se ale řeší velký skandál. Protože se na šampionát nedostal jeden z nejlepších týmů na světě - Německo, změnila světová házenkářská federace pravidla a Němci se v Kataru nakonec představí. Na úkor rozhořčených Australanů a Islanďanů.
Jan Veselý, český profesionální basketbalista. Je 211 cm vysoký a váží 109 kg. Nastupuje na pozici křídla v týmu Washington Wizards. Jeho specialitou jsou tvrdé závěsy na koš.

Veselého potkalo v NBA nepříjemné zranění

Denver – Po odchodu z Washington Wizards to chvíli vypadalo, že se jediný český zástupce v nejvyšší zámořské basketbalové lize konečně dostal do klubu, kde mu dají odpovídající šanci a dokáže se tak prosadit.
Čeští hráči na ME v házené mužů

Češi prohráli s Dány a na ME definitivně končí

Herning – Představení na mistrovství Evropy v házené se českému výběru příliš nepovedlo. Po dvou prohrách a jedné remíze v základní skupině pro ně turnaj skončil. Domů je přitom poslali domácí.
Čeští hráči na ME v házené mužů

I Makedonci odolali nátlaku českých házenkářů

Herning – Český výběr si na právě probíhajícím mistrovství Evropy v házené mužů pěkně zavařil postup ze základní skupiny. Po žalostném představení proti Rakušanům totiž nepřehráli ani Makedonce.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy