NBA přerušila sezonu. U hráče Utahu byl potvrzen koronavirus Covid-19

Basketbalová NBA přerušila na neurčito sezonu. Jeden z hráčů Utahu, podle neoficiálních informací Francouz Rudy Gobert, byl krátce před středečním zápasem proti Oklahomě pozitivně testován na koronavirus. Utkání bylo okamžitě odloženo.

"NBA využije této přestávky k tomu, aby rozhodla o dalších krocích v souvislosti koronavirovou pandemií," uvedlo vedení soutěže, v níž hraje za Chicago český basketbalista Tomáš Satoranský.

NBA je jednou z nejvíce prosperujících sportovních soutěží na světě. Většina zápasů bývá vyprodaných. Kvůli šíření koronaviru v USA už liga zavedla opatření, majitelé klubů se mimo jiné na středeční schůzce dohodli, že se bude hrát bez diváků. Krátce poté kvůli onemocnění jednoho z hráčů sáhlo vedení soutěže k radikálnímu řešení a ligu pozastavilo. Podle zdroje agentury AP by pauza měla trvat minimálně dva týdny.

"Nastala velmi závažná situace," řekl trenér Miami Eric Spoelstra. "Liga k tomu přistoupila přiměřeně a obezřetně. Musíme situaci sledovat a zjistit, kde se to vzalo," dodal.

NBA To Suspend Season Following Tonight's Games pic.twitter.com/2PTx2fkLlW

— NBA (@NBA) March 12, 2020

Utah jméno nakaženého hráče nepotvrdil. V prohlášení uvedl, že jeden z basketbalistů onemocněl a vyšetření nepotvrdila chřipku. Po dohodě s NBA se klub rozhodl hráče testovat na COVID-19 a předběžný výsledek testu byl pozitivní. Proto bylo okamžitě rozhodnuto o odložení zápasu s Oklahomou ve chvíli, kdy už se hráči rozcvičovali na palubovce. Nyní se čeká na potvrzující test.

Podle agentury AP Gobert ještě na pondělním tréninku o koronaviru žertoval a na závěr rozhovorů s novináři před zápasem proti Detroitu se úmyslně dotkl všech diktafonů před sebou.

"Ruší se sportovní akce, školy, úřady atd. Co bychom ale měli opravdu zrušit, je rok 2020! Sakra, tohle jsou drsné tři měsíce. Bůh vám žehnej a zůstaňte v bezpečí," napsal na twitteru hvězdný LeBron James z Los Angeles Lakers, jenž podle všeho narážel na lednové tragické úmrtí legendy NBA Kobeho Bryanta při nehodě vrtulníku.

Odložen byl i následný duel Sacramenta s New Orleans, jelikož jeden z rozhodčích Courtney Kirkland pískal v minulých dnech zápas Utahu. Předtím se v noci stihly odehrát čtyři duely.

Dallas vyhrál nad Denverem 113:97. Hráči se o přerušení soutěže dozvěděli během třetí čtvrtiny, po které domácí tým otočil zápas na svou stranu. Zasloužil se o to velkou měrou srbský pivot Boban Marjanovič, jenž zastínil slavnějšího krajana v barvách Denveru Nikolu Jokiče a zaznamenal 31 bodů a 17 doskoků. Luka Dončič měl 28 bodů a devět asistencí.

New York přehrál Atlantu v prodloužení 136:131, Hawks nepomohlo ani 42 bodů a 11 asistencí Trae Younga. Philadelphii se vrátil po zranění pivot Joel Embiid a 30 body přispěl k výhře 124:106 nad Detroitem. Charlotte překvapivě vyhrálo 109:98 na palubovce Miami.

Související

Kyrie Irving, autor: Erik Drost

Společnost Nike ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Irvingem

Společnost Nike definitivně ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Brooklynu Kyriem Irvingem. Už minulý měsíc americký oděvní gigant v reakci na Irvingovu propagaci filmu obsahujícímu antisemitské názory spolupráci přerušil a zrušil plány na vydání bot z jeho speciální edice.
NBA

Sezona NBA by se měla rozběhnout 30. července

Sezona basketbalové NBA přerušená koronavirovou pandemií by se mohla rozběhnout 30. července, o den dříve, než se očekávalo. Uvedla to americká televizní stanice ESPN, důvod kosmetické úpravy termínu nespecifikovala.

Více souvisejících

NBA sport Basketball Tomáš Satoranský (basketbalista) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 9 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

Rusové dál spojují Ukrajince s terorem u Moskvy. Nesmyslná propaganda, zní z Bílého domu

Rusové ve čtvrtek prohlásili, že pachatelé teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy dostali finanční podporu z Ukrajiny, přičemž mělo dojít k zadržení osoby podezřelé z toho, že pomáhala s financováním teroristů. Bílý dům označil vyjádření ruských představitelů za nesmyslnou propagandu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy