Tragická smrt basketbalisty Bryanta v helikoptéře. Co odhalila pitva?

Pilot helikoptéry, v níž v lednu zahynula basketbalová legenda Kobe Bryant a dalších sedm pasažérů včetně jeho dcery, neměl v těle alkohol ani drogy. Prokázala to pitva padesátiletého Ary Zobayana, jejíž výsledky získala některá americká média.

"Toxikologické testy neprokázaly přítomnost alkoholu ani drog. Mezi látkami, které se zjišťovaly, byly benzodiazepiny, kokain, fentanyl, heroin, marihuana, opiáty, fencyklidin a amfetaminy," uvádí se ve zprávě podle serveru TMZ.

Úřad koronera okresu Los Angeles zveřejnil výsledky pitvy všech devíti obětí havárie helikoptéry, která se stala 26. ledna v kalifornském Calabasas. Příčinou smrti všech byl úder tupým předmětem. Helikoptéra v husté ranní mlze narazila do strmého srázu v rychlosti téměř 300 km za hodinu.

Jednačtyřicetiletý Bryant, jenž ukončil kariéru v roce 2016, měl zranění téměř po celém těle. "Tato zranění vedla rychle, pokud ne okamžitě, ke smrti," píše se ve zprávě. Pětinásobný vítěz NBA s týmem Los Angeles Lakers měl podle pitvy v těle ritalin, lék podávaný kvůli lepší schopnosti soustředění a proti narkolepsii.

Spolu s Bryantem zahynula při havárii cestou na basketbalový zápas jeho třináctiletá dcera Gianna, její dvě spoluhráčky, rodiče a trenéři.

Vdova po Bryantovi Vanessa a také další pozůstalí po nehodě zažalovali za nedbalost společnost provozující helikoptéru, v níž k tragédii došlo.

Související

Basketball

Bryantův (†41) ručník z rozlučky se vydražil za 33 tisíc dolarů

Za více než 33 tisíc dolarů se vydražil ručník, který měl kolem ramen zesnulý legendární basketbalista Kobe Bryant při rozlučkovém zápase před čtyřmi lety. O víkendu jej vydražil velký fanoušek klubu Los Angeles Lakers, jenž má v plánu jednou vytvořit z podobných cenností muzeum.
Billie Eilish

Grammy ovládla zpěvačka Billie Eilish, celebrity truchlily za Bryanta

Udílení amerických hudebních cen Grammy dnes ovládla osmnáctiletá americká zpěvačka a skladatelka Billie Eilishová. Zvítězila ve všech čtyřech hlavních kategoriích: cenu si odnesla za nejlepší album roku, nejlepší píseň, nejlepší nahrávku i za objev roku, uvedla agentura Reuters.

Více souvisejících

Kobe Bryant NBA sport Basketball

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Aktualizováno před 10 minutami

před 17 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Slovensko eviduje další útok medvěda, už jedenáctý za měsíc

Na Slovensku došlo během víkendu k dalšímu útoku medvěda na člověka. Čtyřiatřicetiletý muž musel být ošetřen v žilinské nemocnici, posléze byl propuštěn do domácího léčení. Jde o jedenáctý útok během posledních několika týdnů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy