Motorsport

Související články:

MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.
NASCAR 2020

NASCAR v květnu restartuje čtyřmi závody sezonu

Americký seriál automobilových závodů NASCAR hodlá 17. května restartovat sezonu, kterou přerušila pandemie koronaviru. Na okruhu Darlington Raceway v Jižní Karolíně se bude závodit bez diváků. Během deseti dnů by se podle zhuštěného programu měly uskutečnit čtyři závody na dvou tratích.
Paulo Goncalves

Rallye Dakar 2020 si vyžádala lidskou oběť: Zemřel motocyklista Paulo Goncalves

V sedmé etapě Rallye Dakar zahynul portugalský motocyklista Paulo Goncalves. Čtyřicetiletý jezdec měl podle organizátorů těžký pád na 276. kilometru rychlostní zkoušky, při kterém utrpěl vážná zranění. Záchranáři ho našli v bezvědomí a snažili se ho na místě oživit. Po převozu vrtulníkem do nemocnice už lékaři nemohli zkušenému závodníkovi pomoct.
Ilustrační foto

Poplatek za MotoGP se může zdvojnásobit. Hrozí konec závodů v Brně?

Promotér mistrovství světa v závodech silničních motocyklů Dorna má představu, že od roku 2021 zvýší takzvaný zalistovací poplatek na dvojnásobek, tedy na devět milionů eur (asi 230 milionů korun). Uvedl to dnes na mimořádném zastupitelstvu náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).
Michael Schumacher

Michael Schumacher je v nemocnici. Legendární pilot Formule 1 je hospitalizován v Paříži

Celý sportovní svět, ale především pak ti, kteří sledují závody Formule 1, čekají, kdy na světlo světa přijdou nějaké pozitivní zprávy o zdraví legendárního jezdce Michaela Schumachera, který se vážně zranil po pádu na lyžích v Alpách ke konci roku 2013. Tentokrát se objevuje zpráva o jeho hospitalizaci v Paříži, se kterou jako první v pondělí večer přičšel francouzský deník Le Parisien. Podle něj má jít o přesun na oddělení kardiovaskulární chirurgie pod vedením profesora Philippea Menaschého.
Masarykův okruh z oběžné dráhy

Milióny ze státního na Grand Prix? Brno žádá vládu o další peníze

Brno nesouhlasí s tím, že vláda dala na letošní ročník motocyklové Velké ceny 39 milionů místo požadovaných 65. Žádá vládu o vyšší podporu a vyzvalo ji, aby vstoupila do spolku kraje a města, který Grand Prix pořádá. Schválili to dnes zastupitelé Brna. Motocyklovým závodům kvůli nižší dotaci hrozí, že se letos pojedou naposledy.
Ilustrační foto.

Grand Prix v Brně: Čeká se na dotaci od vlády

Zástupci Jihomoravského kraje a Brna jednali dnes s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a dalšími zástupci vlády o podpoře státu pro letošní ročník motocyklové Grand Prix Brno. ČTK to řekla hejtmanova náměstkyně Taťana Malá (ANO). Spolek kraje a města, který závody letos počtvrté pořádá, žádá o dotaci 65 milionů korun. Vláda ale v pondělí jednání o poskytnutí dotace ze strany ministerstva pro místní rozvoj přerušila. Malá věří, že vláda Velkou cenu podpoří už na následném zasedání.
Niki Lauda si nese stopy osudové nehody ve své tváři dodnes.

Niki Lauda se po transplantaci plic rychle zotavuje, už sám dýchá

Vídeň - Niki Lauda (69) se úspěšně zotavuje po akutní transplantaci plic z minulého týdne. Trojnásobný mistr světa formule 1 byl už 24 hodin po zákroku probuzen z umělého spánku, nyní je plně při vědomí a samostatně dýchá. Oznámila to dnes vídeňská nemocnice.
Lidé

O hospodaření Automotodromu Brno se zajímala BIS

Brno - Hospodaření Automotodromu Brno podle informací ČT prověřuje minimálně od roku 2015 Bezpečnostní informační služba (BIS). V souvislosti s pořádáním motocyklové Velké ceny České republiky upozornila BIS na problematické zapojení veřejných prostředků do ryze soukromého podniku.
Jan Kopecký

45. Rally Bohemia 2018: Jan Kopecký tady pošesté v řadě zvítězil

Mldaá Boleslav - Jubilejní 45. Rally Bohemia skončila šestým vítězstvím v řadě pro posádku továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler. Druhé místo obsadili Václav Pech – Petr Uhel. O třetí příčku probíhal v nedělní etapě dramatický souboj hned mezi několika posádkami. Ten nakonec v samotném závěru soutěže dopadl nejlépe pro Nora Ole Christiana Veibyho.
Rally Bohemia 2018, Kopecký - Dresler

Rally Bohemia 2018: Vede Jan Kopecký

Mladá Boleslav - Všechny části Rally Bohemia 2018 dospěly do cíle 1. etapy. V MČR vede posádka Jan Kopecký – Pavel Dresler na Škodě Fabia R5, v MČR-HA Jan Frei – Petr Šlegl na Škodě 130 LR a v ECO Energy Rally Bohemia Javier Molto – Loren Serrano na BMW i3.

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy