Motorsport

Související články:

Stupně vítězů po GP USA (25. října 2015)

Americké F1 drama? Počasí čarovalo, důležité byly pneumatiky

Austin (USA) - Lewis Hamilton zvítězil ve Velké ceně USA a po událostmi nabitém závodě, který začínal na mokré a končil na suché trati, se stal mistrem světa pro rok 2015. Všichni startovali na nových intermediálních pneumatikách a čekali na správný okamžik, kdy bude trať dostatečně suchá a bude možné přezout na slicky. Jak Lewis Hamilton, tak jeho týmový kolega Nico Rosberg, který skončil druhý, odjeli úvodní stint na intermediálních pneumatikách a následně další dva na měkkých pneumatikách.
Kornfeil dojel v Malajsii šestý, Hanika nedojel. Rossi dostal trest

Kornfeil dojel v Malajsii šestý, Hanika nedojel. Rossi dostal trest

Sepang - Jakub Kornfeil si připsal další várku bodů do klasifikace seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. V dramatické Velké ceně Malajsie ve třídě Moto3 vybojoval šestou příčku, když za vítězným Oliveirou zaostal jen o půl sekundy. Karel Hanika závod nedokončil.
Thierry Neuville

Do posledního podniku sezóny WRC jde tým Hyundai se změnami v sestavě

WRC - Hyundai Motorsport oznámil změnu v sestavě. Pro poslední kolo letošní sezóny mistrovství světa rallye WRC, které se tradičně jede v listopadu ve Walesu, Velká Británie, se belgický jezdec Thierry Neuville s týmem dohodl na svém přesunu do týmu Hyundai Mobis World Rally. Chce tak umožnit svému týmu zabojovat o druhé místo v letošním ročníku poháru konstruktérů.
Martin Vopatřil

Jistý šampion třídy šest Martin Vopatřil chce ve Vsetíně pozlobit favority

Zlín - Už v pozici jistého mistra třídy šest pojede o víkendu Martin Vopatřil vstříc nástrahám poslednímu podniku Rallysprintové sérii ve Vsetíně. Zlínský soutěžák totiž opanoval všechny předchozí podniky, stejně jako ten poslední Rally Jeseníky. „Jsme velmi spokojení. To ale neznamená, že poslední závod nějak vypustíme, naopak. Chceme si jej především užít,“ směje se 33letý automobilový závodník ze Zlína, aktuálně třetí muž Rallysprintové série.
Havárie Alexe de Angleise v Japonsku

MotoGP: De Angelis krvácí po těžkém pádu do mozku

Více než k výsledkům z nedělních závodů Velké ceny Japonska směřují motocykloví fanoušci, ale i samotní závodníci svou pozornost k Alexi de Angelisovi, kterého potkal při tréninku ošklivý pád. Z Japonska ovšem zatím nepřicházejí dobré zprávy. Stav zkušeného závodníka po ošklivém pádu je i nadále kritický.
Jari-Matti Latvala

Na Korsice obhájil triumf Latvala. Prokop byl zklamaný

Korsica - MS se vrátilo po dlouhých letech na středomořský ostrov Korsika, naposledy se zde jelo v roce 2008. Pořadatelé se rozhodli přijít s netradičním přístupem k harmonogramu soutěže, když se rozhodli pro několik dlouhých velmi úseků. Výsledkem je, že soutěž má pouze 9 rychlostních zkoušek. Do jejího průběhu zřejmě výrazně zasáhne silný déšť, který je predikován meteorology.
Sebastian Vettel v kokpitu Ferrari

Vettel v kvalifikaci na Singapur všem uletěl o více než půl sekundy

Sebastian Vettel od úvodu kvalifikaci ukazoval svou sílu. Do Q2 postoupil na měkkých pneumatikách a poté na super měkkých určoval tempo. Vše završil parádním časem 1:43,885. Ale ani jej nepotřeboval, stačil by mu o půl sekundy pomalejší počin z prvního pokusu. V první řadě Vettela doprovodí Ricciardo. Za nimi bude stát Räikkönen s Kvjatem. Mercedesy až ve třetí řadě singapurského roštu.
Lewis Hamilton

F1: Hamilton vyhrál již sedmý závod sezony na Monze

Monza - Velkou cenu Itálie na Monze vyhrál Lewis Hamilton před Sebastianem Vettelem a Felipem Massou. Räikkönen měl problém na startu a dokončil až na 5. místě. Nico Rosberg měl 2 kola před koncem závodu poruchu motoru.
RIP Justin Wilson

Zemřel Justin Wilson, po hrozivé nehodě v IndyCar +VIDEO

Výkony závodníků v nedělním závodu série Indy Car v Allentownu zastínila nehoda Brita Justina Wilsona. Někdejší pilot formule 1 zemřel po vážné nehodě. Wilsona zasáhl do hlavy letící úlomek z vozu Sage Karama, který před ním havaroval.
Magistrát města Brna

Velká návštěvnost brněnské Grand Prix je mýtus, varuje radní. Jak je to ve skutečnosti?

Brno – Víkend v Brně se nesl v duchu rychlých strojů, moravská metropole hostila závod motocyklů. Přestože dlouho nebylo jasné, jestli se letošní ročník vůbec pojede, nakonec se na něm sešel rekordní počet diváků – během tří dnů to podle organizátorů bylo 248 434. Jenže podle brněnského náměstka Martina Andera (SZ) je to jen mýtus, skutečnost je podle něj výrazně jiná.
Jan Kopecký

Rallye Bohemia vede po první etapě Kopecký před Pechem

Mladá Boleslav - Posádka továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler je po první etapě ve vedení 42. Rally Bohemia. Druhé místo drží posádka Václav Pech – Petr Uhel. Na třetí místo se po defektu Esapekki Lappiho na šesté rychlostní zkoušce posunuli Jan Dohnal – Jakub Venclík.

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy