Velká cena Formule 1 v Saudské Arábii bude pokračovat. Navzdory raketovému útoku

V pátek byl zahájen další podnik letošního seriálu závodů Formule 1, který se o tomto víkendu koná pro změnu v saudskoarabské Džiddě. Jenže právě v pátek došlo k útoku ze strany jemenských povstalců na nedaleký ropný zásobník. Nebylo tak proto divu, že se závbodní týmy spolu se zástupci Mezinárodní automobilové federace FIA bavili o budoucnosti tohoto podniku a nakonec se rozhodlo, že se o tomto víkendu bude v Džiddě závodit i nadále.

Během pátečního dne v Džiddě závodníci Formule 1 podstoupili oba tréninky, ten večerní ovšem začal o něco později než se předpokádalo a to kvůli útoku na 11 kilometrů vzdálený zásobník ropy.

Podle agentury AP v důsledku toho vypukl na místě požár, který zavinili svým útokem jemenští šiítší povstalci Húsíové. Ti se prostřednictvím dronů rozhodli raketami zaútočit konkrétně na zásobníky ropné společnosti Saudi Aramco.

"Saúdskoarabské bezpečnostní úřady ujistily, že akce (Velká cena) je bezpečná," píše se pak v prohlášení vedení Formule 1, které bylo zveřejněno na twitterovém účtu.

Související

Max Verstappen v Bahrajnu, 2023

Formule 1 v Rakousku: Verstappen vyhral sprint a postěžoval si na kolegu Pereze

Max Verstappen v první řadě vedle svého týmového kolegy u Red Bullu představoval očekávaný souboj o vedení v týmu. Situace se však velmi rychle vyhrotila a hrozilo, že to celé skončí negativně. Nicméně, nakonec se situace uklidnila a Verstappen suverénně projel okruhem Red Bull Ringu bez větších potíží.

Více souvisejících

Formule 1

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 39 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy