Golfové British Open se letos kvůli koronaviru neuskuteční

Golfové British Open se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Oznámili to pořadatelé nejstaršího golfového turnaje na světě. Původně měl 149. ročník hostit od 16. do 19. července Royal St. George Golf Club v Sandwichi, nyní byl ale slavný turnaj poprvé od konce druhé světové války zrušen. Na hřišti v Kentu se odehraje až příští rok.

"Naší absolutní prioritou je postarat se o bezpečnost a zdraví fanoušků, hráčů, funkcionářů, dobrovolníků a spolupracovníků," uvedl výkonný ředitel pořádajícího Royal and Ancient Golf Clubu Martin Slumbers. "Prověřili jsme každou možnost, jak The Open letos odehrát, ale není to možné," dodal.

Na rozdíl od předchozích majorů Masters a PGA Championship nebylo British Open odloženo, ale rovnou zrušeno. Magazín Golf Diegest už minulý týden uvedl, že organizátoři jsou na podobnou možnost připraveni a mají uzavřenou pojistku.

Britský sportovní kalendář tak přišel o další tradiční událost. Minulý týden byl bez náhrady zrušen i tenisový Wimbledon, který se rovněž naposledy nehrál během druhé světové války.

Golfová PGA Tour přerušila sezonu prozatím do 10. května.

Související

Golf, ilustrační fotografie

Zlatá éra golfu končí? V USA se zavírají se stovky hřišť, hráče už netáhne

Ve Spojených státech hrají golf miliony lidí, od začátku tisíciletí ale jejich počet soustavně klesá. S tím se pojí i rušení golfových hřišť, ročně je to v průměru 200 greenů. Server francouzského deníku L'Humanité tento trend částečně vysvětluje orientací lidí na práci, kvůli které nemají čas na své záliby, ale také celkovými proměnami společnosti.
Tiger Woods

Operovali mu otevřené zlomeniny. Nyní je golfista Tiger Woods ve stabilizovaném stavu

Po úterní těžké autonehodě musel být golfista Tiger Woods hospitalizován s mnohačetným zraněním. Lékaři v losangeleské nemocnici Harbor-UCLA Medical Centre mu museli operovat otevřené zlomeniny a jak se nechal slyšet šéflékař Anish Mahajan, operátéři Woodsovi stabilizovali fraktury v horní a dolní části holenní a lýtkové kosti šrouby.

Více souvisejících

Golf

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

Bartoška ocení Trojana na letošním karlovarském festivalu, oznámili organizátoři

Na slavnostním zakončení letošního 58. ročníku karlovarského festivalu proběhne velká sláva. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary za mimořádný přínos české kinematografii převezme oceňovaný český herec Ivan Trojan, oznámili dnes organizátoři filmové přehlídky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy