Na své první závody musí počkat. Olympijský vítěz Lukáš Krpálek má koronavirus

Koronavirus si nevybírá, což nově poznal i český olympijský vítěz z Ria de Janeira, tedy judista Lukáš Krpálek. Ten se tak kvůli jeho pozitivním testům na koronacirus neobjeví na blížících se závodech v Budapešti, jež mají být prvními grandslamovými závody po osmiměsíční pauze způsobenou právě pandemií koronaviru.

Lukáš Krpálek se musel testů před závody zúčastnit, neboť se jedná o povinnou proceduru stejně jako před každými mezinárodními závody. Tentokrát tedy Černého Petra v podobě pozitivního testu na covid "získal" český reprezentant. "Testy před odjezdem u mě bohužel prokázaly, že jsem pozitivní na covid," netajil smutek Krpálek a pokračoval: . "Tak moc jsem se těšil na své první závody, které mají být tento víkend v Budapešti."

Na blížící se grandslamové závody v Budapešti se Krpálek dlouhodobě připravoval, naposledy minulý týden v polském Zakopaném, kde se konal přípraavný kemp a kam se judisté vydali kvůli v současnosti uzavřeným vnitřním sportovištím. Nyní však musí Krpálek do karantény. "Řídím se pokyny lékařů, abych byl fit na listopadové mistrovství Evropy v Praze," řekl.

Právě zmiňované mistrovství Evropy, jež by se mělo konat v Praze od 19. do 21. listopadu, je další velkou judistickou akcí, na které by se chtěl Krpálek předvést. Organizátoři tohoto podniku doufají, že se šampionát v Česku uskuteční, přestože vývoj pandemie v zemi není vůbec příznivá. "Zatím všechny naše přípravy pokračují tak, že se mistrovství Evropy v Praze uskuteční," ujistil pro server isport.cz Jiří Dolejš, šéf Českého svazu juda.

Co se týče závodů v Budapešti, Krpálek bude sice chybět, ale dalších sedm reprezentantů závodit bude. Konkrétně šest mužů a jedna žena - Renata Zachová.

Související

Lukáš Krpálek se zlatou olympijskou medailí z Tokia. (30.7.2021)

Fantazie. Judista Krpálek je podruhé v řadě olympijským vítězem

Judista Lukáš Krpálek porazil ve finále olympijského turnaje ve váze nad 100 kilogramů Gruzínce Gurama Tutišviliho a stal se dvojnásobným šampionem. Pět let poté, co dominoval na hrách v Riu de Janeiro v nižší kategorii do 100 kg, bere nyní zlato i ze "supertěžké" váhy v Tokiu.
Lukáš Krpálek

Krpálkova cesta olympijským turnajem pokračuje. Už je v semifinále!

V pátek se na letošních Letních olympijských hrách představuje olympijský vítěz z Ria Lukáš Krpálek, avšak tentokrát v kategorii nad 100 kilogramů. Zatímco v úvodním kole měl český reprezentant volno, v tom dalším už narazil na uprchlíka Džaváda Mahdžúba, kterého se mu podařilo dostat na ippon a díky tomu tak tedy postoupil do čtvrtfinále. V něm narazil na Uzbeka Bekmuroda Oltibojeva, kterého díky skvěle zvládnutému technickému boji taktéž porazil a postoupil tak do semifinále.

Více souvisejících

Judo Lukáš Krpálek Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 45 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy