Naděje zhasly brzy. Dráhař Bábek neuspěl v rozjížďce ani v následné opravě a končí

V sobotu se konal v rámci dráhové cyklistiky na Letních olympijských hrách v Tokiu závod v keilinu, tedy v disciplíně, kde se čekalo dost zajímavého od českého reprezentanta specializujícího se právě na tuto disciplínu Tomáše Bábka. Jenže ten neuspěl už hned v úvodní rozjížďce, ze kterého přímo do čtvrtfinále postupovali první dva a poté, co v ní nakonec skončil až čtvrtý, musel pak absolvovat opravnou jízdu. I zde skončil ale až na čtvrtém místě a medailové naděje se tak rychle rozplynuly.

Poslední český cyklistický zástupce na těchto Hrách Bábek neuspěl vesvé šestičlenné rozjížďce a to především proto, že se nechal během ní zavřít a dostal se tak tím pádem do nevýhodné pozice, ze které se mu nepodařilo dstat mezi dva první přímo poostupující do čtvrtfinále a nakonec tak skončil až čtvrtý. Naopak přímý postup slavili domácí vicemistr světa Juta Wakimoto a Novozélanďan Callum Saunders.

Čtyřiatřicetiletý český olympionik tak tedy musel do následných oprav. V té své pětičlenné začal na čtvrté pozici, kterou se pochopitelně pak snažil vylepšit, když odstoupil vodič na elektrokole, tedy tzv. derna. Následoval však kontakt Trinidaďanem Kwesim Brownem, po kterém se ocitl český závodník hodně nahoře na dráze a následně se tak ocitl rázem až na poslením místě. Právě Browne a Muhammad Sahrom z Malajsie z této opravy nakonec postoupili do čtvrtfinále.

Na devátou medaili z olympiády může pomýšlet nadále pomýšlet Brit Jason Kenny, i on musel do opravné jzdy a tu svou nakonec s přehledem zvládl. Stejně tak jako tu svou i držitel zlata z týmového a idividuálního sprintu na těchto Hrách Nizozemec Harrie Lavreysen.

Související

Ilustrační foto

Tisk: Po skončení olympiády vyvstává otázka, zda se měla vůbec konat

O rok odložené olympijské hry v Tokiu měly podle organizátorů sloužit jako pomník vítězství nad pandemií covidu-19. Světový tisk si nicméně po jejich nedělním zakončení klade otázku, zda bylo jejich uskutečnění dobrou volbou. Protikoronavirová opatření byla všudypřítomná a řada expertů pokračuje hry za selhání.
Olympiáda, ilustrační foto

Šéf MOV Bach: Olympiáda bez duše nebyla. Dala naději celému světu

Ještě krátce před zahájením letošních Letních olympijských her v Tokiu nebylo zřejmé, zda se kvůli sílící se koronavirové pandemii v japonské metropoli vůbec uskuteční. Nakonec se uskutečnila a nyní úspěšně dospěla do svého závěru. Samotný předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach se nechal slyšet, že pokud se veřejnost bála, že se bude jednat o olympiádu bez duše či dokonce o oympiádu duchů, tak právě díky sportovcům olympiáda bez duše nebyla.

Více souvisejících

Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

MAAE se obává, že Izrael zaútočí na jaderná zařízení v Íránu

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v pondělí vyjádřil znepokojení nad možným útokem Izraele na jaderná zařízení v Íránu. Vyzval k mimořádné zdrženlivosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy