Olympijské hry v Tokiu by mohly začít příští rok 23. července, uvádí japonská televize

Letní olympijské hry v japonském Tokiu, které byly odloženy kvůli aktuální pandemii koronaviru až na příští rok, by se mohly uskutečnit v termínu od 23. července do 8. srpna, informuje o tom alespoň japonská státní televize NHK. Tím by tak definitivně padla předešlá slova šéfa Mezinárodního olympijskéhoí výboru (MOV) Thomase Bacha o tom, že by Letní olympijské hry nemusely konat v létě.

Kdyby se výše zmiňovaný termín nakonec potvrdil, znamenalo by to, že by se tento velký sportovní svátek konal téměř přesně rok po původním letošním termínu. Původně se totiž měly uskutečnit letos mezi 24. červencem a 9. srpnem.

Že by tedy Hry měly nově začít 23. července 2021, to vyplývá z informací z organizačního výboru, podle kterého je právě tento červencový termí tím nejpravděpodbnějším. Jak prozradil šéf pořadatelů Joširo Mori, během nadcházejícího týdne by mělo v tomto směru padnout první rozhodnutí. Přesto se ale ještě o konkrétním termínu nezmínil. Hry by se měly uskutečnit v létě, takže bychom měli přemýšlet o době mezi červnem a zářím," řekl konkrétně agentuře Kjódó.

Americký deník The New York Times je ale přesvědčen, že mezi pořadateli a zástupci MOV panuje v otázce nového termínu Her shoda. Co se týče paralympiády, tak ta by se měla pak v Tokiu konat od 24. srpna do 5. září 2021.

To všechno však mluvčí MOV Mark Adams pro zatím označil jako spekulace a tudíž žádné další vyjádření k tomu MOV nedalo.

Související

Hackeři, ilustrační foto

Ruští hackeři se chystali napadnout olympiádu

Ruští hackeři ve službách vojenské rozvědky se chystali napadnout letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu, než byly o rok odloženy kvůli pandemii koronaviru. Hackerské útoky by hry proměnily v logistickou "černou můru", napsal dnes na svém webu britský list The Guardian s odvoláním na informace z britského Národního centra kybernetické bezpečnosti. Šéf britské diplomacie odsoudil pokus narušit světovou sportovní událost jako "cynický a "bezohledný".
olympiáda

Nezávisí to na objevu vakcíny, tvrdí o pořádání letní olympiády v Tokiu MOV

To, zda se budou příští rok konat Letní olympijské hry v japonském Tokiu, které se měly původně konat letos, podle Mezinárodního olympijského výboru (MOV) start této olympiády nezávisí na tom, jestli se najde protilék na nemoc COVID-19. Alespoň to takto uvedl člen koordinační komise MOV John Coates a to v reakci na slova Jošitakeho Jokokury, prezidenta Japonské lékařské asociace.

Více souvisejících

Olympijské hry 2020 olympiáda

Aktuálně se děje

před 49 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy