Olympijské hry v Tokiu by mohly začít příští rok 23. července, uvádí japonská televize

Letní olympijské hry v japonském Tokiu, které byly odloženy kvůli aktuální pandemii koronaviru až na příští rok, by se mohly uskutečnit v termínu od 23. července do 8. srpna, informuje o tom alespoň japonská státní televize NHK. Tím by tak definitivně padla předešlá slova šéfa Mezinárodního olympijskéhoí výboru (MOV) Thomase Bacha o tom, že by Letní olympijské hry nemusely konat v létě.

Kdyby se výše zmiňovaný termín nakonec potvrdil, znamenalo by to, že by se tento velký sportovní svátek konal téměř přesně rok po původním letošním termínu. Původně se totiž měly uskutečnit letos mezi 24. červencem a 9. srpnem.

Že by tedy Hry měly nově začít 23. července 2021, to vyplývá z informací z organizačního výboru, podle kterého je právě tento červencový termí tím nejpravděpodbnějším. Jak prozradil šéf pořadatelů Joširo Mori, během nadcházejícího týdne by mělo v tomto směru padnout první rozhodnutí. Přesto se ale ještě o konkrétním termínu nezmínil. Hry by se měly uskutečnit v létě, takže bychom měli přemýšlet o době mezi červnem a zářím," řekl konkrétně agentuře Kjódó.

Americký deník The New York Times je ale přesvědčen, že mezi pořadateli a zástupci MOV panuje v otázce nového termínu Her shoda. Co se týče paralympiády, tak ta by se měla pak v Tokiu konat od 24. srpna do 5. září 2021.

To všechno však mluvčí MOV Mark Adams pro zatím označil jako spekulace a tudíž žádné další vyjádření k tomu MOV nedalo.

Související

Hackeři, ilustrační foto

Ruští hackeři se chystali napadnout olympiádu

Ruští hackeři ve službách vojenské rozvědky se chystali napadnout letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu, než byly o rok odloženy kvůli pandemii koronaviru. Hackerské útoky by hry proměnily v logistickou "černou můru", napsal dnes na svém webu britský list The Guardian s odvoláním na informace z britského Národního centra kybernetické bezpečnosti. Šéf britské diplomacie odsoudil pokus narušit světovou sportovní událost jako "cynický a "bezohledný".
olympiáda

Nezávisí to na objevu vakcíny, tvrdí o pořádání letní olympiády v Tokiu MOV

To, zda se budou příští rok konat Letní olympijské hry v japonském Tokiu, které se měly původně konat letos, podle Mezinárodního olympijského výboru (MOV) start této olympiády nezávisí na tom, jestli se najde protilék na nemoc COVID-19. Alespoň to takto uvedl člen koordinační komise MOV John Coates a to v reakci na slova Jošitakeho Jokokury, prezidenta Japonské lékařské asociace.

Více souvisejících

Olympijské hry 2020 olympiáda

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 43 minutami

před 55 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Lékaři dnes zhodnotí jeho aktuální stav

Lékařské konzilium v pondělí zhodnotí aktuální zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží na jednotce intenzivní péče v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zeman byl přes víkend nadále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy