Po bronzu i zlato. Adam Ondra se stal mistrem Evropy v lezení na obtížnost

Poté, co v rámci mistrovství Evropy v Mnichově nejprve v sobotu získal bronz na tzv. boulderingu, přidal lezec Adam Ondra k tomuto cennému kovu z tohoto šampionátu i kov nejcennější a to v lezení na obtížnost. Stříbro získal Slovinec Luka Potočar a bronz si pak veze do Španělska Alberto Ginés.

Právě posledně jmenovaný Španěl v boji o bronz v této kategorii "lezení na obtížnost" porazil favorita z Rakouska Jakoba Schuberta, jenž tak celkem překvapivě skončil bez medaile.

Co se týče finále, tak v něm Adam Ondra skončil těsně pod vrcholem, když skončil na 37. úchytu, tudíž na stejném místě, kde před tím skončili jeho finálový soupeř Potočar. O tom, že nakonec se bude z vítězství radovat český reprezentant, rozhodl rychlejší čas.

"Po dnešním semifinále jsem nevěřil, že budu mít sílu vyhrát, Byl jsem zničený, semifinále bylo masakr, cítil jsem bolest v každém svalu po čtyřech dnech. Ale ta finálová cesta se mi líbila, tak jsem si řekl, že do toho dám všechno," komentoval vše po finálovém závodě Ondra a pokračoval: „Lezení je show. Před závodem jsem radši sám, ale když lezu před takovým úžasným publikem, jejich řev vám pomůže až nahoru. Narodil se mi před třemi měsíci syn Hugo, tak děkuju své úžasné ženě a rodině, bez nich by to nedokázal."

Související

Vláda ČR

Vláda jmenovala nového ředitele GIBS a řešila starty ruských sportovců v Česku

Novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se od 7. září stane dosavadní náměstek Vít Hendrych. Jeho jmenování navrhla Petru Fialovi vláda na jednání ve středu 6. září 2023 a premiér jej ještě týž den ředitelem jmenoval. Vláda se zabývala také problematikou startů ruských a běloruských sportovců v České republice a projednala i návrh novely zákona o soudnictví ve věcech mládeže.

Více souvisejících

sport Česká republika

Aktuálně se děje

před 4 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy