Prezident MOV Bach nechce olympijské hry v Tokiu bez diváků

Prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach neuvažuje o tom, že by se olympijské hry v Tokiu, které byly kvůli pandemii koronaviru přeloženy na příští rok, konaly bez diváků.

"Olympijské hry za zavřenými dveřmi rozhodně nechceme. Proto pracujeme na řešení, které by na jedné straně chránilo zdraví všech účastníků a na straně druhé zachovávalo olympijského ducha," řekl Bach na středeční online tiskové konferenci.

Ohledně termínu her Bach znovu zopakoval, že věří v jejich uskutečnění v příštím roce. Již dříve stejně jako japonský premiér Šinzó Abe označil další odložení her za nemožné. V nedávném průzkumu nicméně vyšlo najevo, že více než tři čtvrtiny Japonců nevěří, že hry se příští rok uskuteční.

Olympijské hry měly v Tokiu začít 24. července, ale kvůli pandemii koronaviru je MOV v březnu o rok odložil. Objevují se nicméně názory, že bez vakcíny proti nemoci covid-19 bude jejich bezpečné uspořádání velmi obtížné.

Související

Ilustrační foto

Tisk: Po skončení olympiády vyvstává otázka, zda se měla vůbec konat

O rok odložené olympijské hry v Tokiu měly podle organizátorů sloužit jako pomník vítězství nad pandemií covidu-19. Světový tisk si nicméně po jejich nedělním zakončení klade otázku, zda bylo jejich uskutečnění dobrou volbou. Protikoronavirová opatření byla všudypřítomná a řada expertů pokračuje hry za selhání.
Olympiáda, ilustrační foto

Šéf MOV Bach: Olympiáda bez duše nebyla. Dala naději celému světu

Ještě krátce před zahájením letošních Letních olympijských her v Tokiu nebylo zřejmé, zda se kvůli sílící se koronavirové pandemii v japonské metropoli vůbec uskuteční. Nakonec se uskutečnila a nyní úspěšně dospěla do svého závěru. Samotný předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach se nechal slyšet, že pokud se veřejnost bála, že se bude jednat o olympiádu bez duše či dokonce o oympiádu duchů, tak právě díky sportovcům olympiáda bez duše nebyla.

Více souvisejících

Olympijské hry 2021 (Tokio) Mezinárodní olympijský výbor sport Japonsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 8 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy