Silák Björnsson ze Hry o trůny zvládl v mrtvém tahu 501 kilogramů

Islandský silák a herec Hafthor Björnsson je novým světovým rekordmanem v mrtvém tahu. Populární Ser Gregor "Hora" Clegane ze série Hra o trůny dokázal odlepit od země a zvednout 501 kilogramů.

Fanoušci mohli jeho pokus sledovat živě na streamu na twitterovém kanálu ESPN.

.@ThorBjornsson_ HAS DONE IT!He just deadlifted 1,104 pounds, setting a new world record ?? #TheOcho pic.twitter.com/YQzO5ULZ3S

— ESPN (@espn) May 2, 2020

Dvoumetrákový a 205 centimetrů vysoký obr zvládl za bouřlivého povzbuzování přítomných zvednout činku, která se pod tíhou závaží prohýbala, v tělocvičně Thor's Power Gym v Reykjavíku a držel ji požadované dvě vteřiny. Úspěšný pokus oslavil mohutným řevem.

Jednatřicetiletý vítěz soutěže World's Strongest Man z roku 2018 svým výkonem překonal dosavadní rekord britského siláka Eddieho Halla. Ten se stal v roce 2016 prvním mužem, který dokázal zvednout 500 kilogramů.

Související

Vláda ČR

Vláda jmenovala nového ředitele GIBS a řešila starty ruských sportovců v Česku

Novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se od 7. září stane dosavadní náměstek Vít Hendrych. Jeho jmenování navrhla Petru Fialovi vláda na jednání ve středu 6. září 2023 a premiér jej ještě týž den ředitelem jmenoval. Vláda se zabývala také problematikou startů ruských a běloruských sportovců v České republice a projednala i návrh novely zákona o soudnictví ve věcech mládeže.

Více souvisejících

sport Hafthor Björnsson zajímavosti island seriál Hra o trůny (HBO)

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy