Ve dvojskifu lehkých vah postoupili do olympijského finále Vraštil se Šimánkem

Na veslařské olympijské regatě bude mít přeci jenom Česká republika své zastoupení i v olympijském finále. Zaloužil se o to dvojskif lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek, který ve svém semifinále na třetím místě za německými suverény a překvapením z Uruguaye.

Největší otázkou před semifinále bylo jak seb na závodnících podepíše dvoudenní soutěžní pauza způsobená silným větrem, který panoval v Tokiu. Na českých reprezentantech však našťastě nikterak zvlášť. V semifinále, do kterého se ze sobotní rozjížďky dostali z druhého místa, se dlouho dobu pohybovali zhruba na čtvrté, páté pozici. Do karet jim ale zahrál ten fakt, že dosud druzí Norové se převrátili a skončili tak ve vodě a i proto se Čechům podařilo v závěru předjet Poláky.

Nakonec tak finišovali bok po boku s překvapením tohoto semifinále, tedy s Uruguajci Brunem Cetrarem Berriolem a Felipem Kluverem. Vždyť ti ještě na posledním mezičase figurovali na posledním místě. Co však nebylo překvapením, byl jasný postup z prvního místa v podání německého dua Jonathan Rommelmann a Jason Osborne, bronzoví z posledníhob světového šampionátu.

Tuto trojici doplní ve čtvrtečním finále ještě úřadující mistři světta z Irska Fintan McCarthy a Paul O'Donovan, vicemistři světa Stefano Oppo a Pietro Ruta z Itálie a Belgičané Niels van Zandweghe a Tim Bry.

Související

Ondřej Synek

Veslař Ondřej Synek ukončil kariéru. Učinil tak ze zdravotních důvodů

Ve svých osmatřicet letech se ve čtvrtek rozhodl ukončit svou bohatou kariéru veslař Ondřej Synek. Učinil tak poté, co mu lékaři v červnu diagnostikovali tzv. syndrom nejasného snížení výkonu. Právě kvůli těmto zdravotním potížím se český sportovec nezúčastnil letošních Letních olympijských her v Tokiu. I tak se ale Obndřej zapsal do české olympijské historie výrazně, z olympijských her máhned tři medaile a zároveň je i pětinásobným světovým šampionem na skifu.
Olympiáda, ilustrační foto

Vraštil se Šimánkem ve dvojskifu lehkých vah sahali po medaili. Skončili těsně čtvrtí

Blízko k další, v pořadí již třetí, medaili měla ve čtvrtek brzy ráno středoevropského času česká olympijská výprava a to zásluhou dvojskifu lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek. Ti totiž až do konce finálového závodu sahali po bronzové medaili, nakonec za ni zaostali o pouhých 2,12 vteřiny. Zlatou medaili získali podle očekávání Irové Fintan McCarthy a Paul O'Donovan, kteří jsou nejen úřadujícími mistry světa, ale i Evropy.

Více souvisejících

Veslování Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 12 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy